Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Skuggor och dimma


Kontorsslaven Kleinman väcks mitt i natten av ett medborgargarde för att hjälpa till att fånga en mördare. Mördaren har slagit till flera nätter i rad och polisen står maktlös. Kleinman irrar ut i natten utan att veta vad hans uppdrag består i. Snart är han själv förföljd av flera ur medborgargardet, som tror att han är mördaren.


Originaltitel Shadows and Fog
Regissör Woody Allen
Manus Woody Allen
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 90-tal
Skådespelare John Malkovich, Madonna, Mia Farrow, Woody Allen, Fred Gwynne, William H Macy, Kathy Bates, Lily Tomlin, Donald Pleasence, Jodie Foster, John Cusack, John C Reilly, Julie Kavner, Kurtwood Smith, Josef Sommer, Victor Argo, Richard Riehle, James Rebhorn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 834
Filmnummer 4380

Recensioner

Skapad 2010-01-28 av AddeColciago
Definitionen för expressionism är något i stil med en förvrängd verklighet i syfte att ge uttryck för känslor eller en inre föreställningsvärd. Det var vanligt i Tyskland i början av 1900-t...   Läs mer »

Skapad 2005-07-01 av
När en mördare går lös i stadens mörker blir kontorsarbetaren Kleinman indragen i en jakt efter honom. Ovetandes vilken roll Kleinman ska spela i jakten råkar han bli misstänkt för att vara m...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2018-12-05
Stilfull film som också är så där skönt skruvad som hans filmer kan vara i sina bästa stunder. Kleinman är också ett underbart namn på Woodys karaktär till exempel. Når inte de högsta nivåerna men trevar sig fram till en svag 4;a, dvs 4-
pungsnigel
2018-03-13
Malkovich och Cusack gör att den snuddar på 5an men är tyvärr inget fan av Woody som skådespelare så han drar ner den.
Ful_fisk
2015-04-03
Seriemördar-historia i Jack the ripper-miljö av Woody Allen. Galet snyggt svartvitt foto och scenografi. Både elegant och roligt i sin blandning av komedi och gammaldags skräck. Den oklanderliga visuella stilen till trots känns det mer som en pastisch än en innehållsrik film. Men bra är det. Kul att se alla från Jodie Foster till Kurtwood Smith till Madonna i rollerna.
Dele
2014-02-02
Stiligt foto och fina miljöer i en hyfsat roande och småinspirerad bagatell. Synen på prostitution känns inte fräsch, och drar ner en del. Ändå en trea.
KimEkberg
2012-03-22
nä jag höjer. gillar inte riktigt glada-horan-spåret, men annars tycker jag att han har fått till själva magin oväntat bra. en riktigt studiofilm med allt vad det innebär, väldigt vackert foto, riktigt snygg dialog, och en stilig allegori över hela evigheten själv. både rolig och seriös.
beyonder
2011-11-24
Stundvis väldigt rolig, men egentligen samma gamla vanliga Woody dialoger. Poänglös som så alltid med visst är det väl det jag gillar med hans filmer.
sirkurt
2011-07-01
Intressant men inte helt lyckad.
Sznax
2011-06-24
Woodys försök att härma alla Jack the Ripper-filmatiseringar är ett ganska stort misslyckande. Filmens stämning är det inget fel på. Fotot är bedårande (om än lite väl överdrivet ibland). Men alla kända skådespelare stör filmen, specielt då man i förtexterna ser vilka som är med. Man sitter och letar efter dem hela tiden och lägger inte fokus på filmen. Manuset är alldeles för tunt, är det en thriller eller en komedi. Woody har inte lyckats bestämma sig. Lyftet saknas hela tiden. Betyg 3.5
kakbakarn
2010-12-03
Perfekt kvällsunderhållning. Lagom bra; lägger ingen särskilt hög ribba men når upp till den lagda. Jag gillar Woodys nevrosa karaktärer mer och mer, även om den kanske inte är särskilt utvecklad här.
Myllo
2010-05-24
Osammanhängande narrativ är ju faktiskt något som är kännetecknande för riktig expressionism, vilket inte alltid den tyska var.
Visa äldre kommentarer »