Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Skorpionens förbannelse


Allen spelar en försäkringsagent som blir hypnotiserad av en skurk, som utnyttjar hans kunskaper om rika personers hem.


Originaltitel The Curse of the Jade Scorpion
Regissör Woody Allen
Manus Woody Allen
Genre Komedi, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Helen Hunt, Charlize Theron, Woody Allen, Dan Aykroyd, Elizabeth Berkley, Wallace Shawn, Brian Markinson, Kaili Vernoff, David Ogden Stiers, Dan Moran
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1549
Filmnummer 4595

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av svempa
Woody Allen började sin karriär med stå-uppkomik och ganska banala slapstick- och crazykomedier, för att sedan utvecklas åt det mer intellektuella relationskomedi-hållet med storartade filmer so...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Kiril
Här i Sverige har vi ett rejält glapp med Woody Allen-filmer. Hans senaste, ”Hollywood Ending”, släpptes i USA redan för ett halvår sen. Och vi får nöja oss med skåpmat med 15 månader på n...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av weng-weng
De som hyser agg mot Woody Allen brukar ofta kritisera honom för att göra samma film om och om igen. Hans overkligt snabba dialoger, insiktsfullhet om människans natur och relationers kemi är ett ...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2015-08-04
Rätt trevlig och mysig deckarkomedi av Woody Allen. Helen Hunt och Allen munhugger fint i huvudrollerna och även ifall man inte skrattar högt ofta så ler man oftast genom filmen. Inget storverk, men helt klart sevärt. Och Zhao Fei fotar fint för tredje och sista gången i Allens regi, och gör det lika fint som de första två.
ASSFACE
2015-01-26
Ok film, absolut, dock inte alls lika knivskarp som många av hans andra filmer. Helen hunt (trodde aldrig jag skulle skriva detta) är denfriska vinden i denna film.
Dele
2014-04-03
Nja, en enkel bagatell från Allen med lätt mossig känsla. Dialogen blixtrar till här och där, men överlag är det relativt lättvindigt och tunt. En ganska ljummen trea.
Ehrmann
2014-03-18
Nej, det här är nog en av Woodys sämsta. Blev bara förvirrad - var dialogen medvetet dålig, eller råkade det bara bli så? Dåliga skämt och dåligt manus, även om grundidén hade kunnat bli kul med rätt genomförande.
booby
2013-09-14
Har fått höra att den här filmen inte alls blev som Woody hade tänkt sig och att han inte på långa vägar är nöjd med den. Jag var nöjd med den och såg de brister/misslyckanden som humoristiska och sveptes med på ett lättsamt.
Laasse
2013-05-05
Nyligen insåg jag att Woody Allen faktiskt kunde göra bra filmer, trots sin enerverande personlighet. Här lyckades han till och med själv vara med i filmen och framstå som på gränsen till sympatisk.
Rune2000
2013-05-01
Ännu en mysig men något lättviktig komedi från Woody Allen med minnesvärda rollprestationer från Helen Hunt, Charlize Theron, Wallace Shawn och Dan Aykroyd. Slutet är lite av en besvikelse jämfört med resten av filmen men påverkar inte min helhetsupplevelse av filmen.
#54
2013-03-06
Lättviktig underhållning som passade mig bra just nu.
Murvel48
2013-02-25
En av Woody Allens bästa. Vilka one liners!
AddeColciago
2012-12-04
Woody Allens nadir.
Visa äldre kommentarer »