Skalpjägarna

Västernkomedi om pälsjägaren Joe som får en förrymd slav i utbyte för sina djurpälsar då en grupp indianer gör en räd mot honom. Indianerna blir dock snart själva utsatta för en räd och pälsarna kommer i den girige Jim Howies händer, och snart även slaven. Joe har dock bestämt sig för att få tillbaka sina pälsar och följer efter Howie och hans grupp för att försöka lura av dem hans pälsar.

Originaltitel The Scalphunters
Regissör Sydney Pollack
Manus William W Norton
Genre 60-tal, Komedi, Western
Skådespelare Burt Lancaster, Shelley Winters, Telly Savalas, Ossie Davis, Dabney Coleman, Paul Picerni, Dan Vadis, Armando Silvestre, Nick Cravat, Tony Epper, Chuck Roberson, John Epper, Jack Williams

dudson
2012-03-13
Lysande western med rå&skitig stämmning som passar Lancaster och Savalas perfekt!(given stark 3a)
Bomkia
2008-10-11
Westernfilmer är alltid lite hit or miss med mig, men denna har sina stunder. Jag var faktiskt fullt benägen att ge den en tvåa, men Lancaster och Ossie blev allt bättre tillsammans och till slut så måste man ge den en trea. Stabil och nästan mysig western. 3a.
mikj
2008-05-28