Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Sjunde himlen


Willy Lorens gör succé som programledare för radioserien "Sjunde himlen" som riktar sig särskilt till kvinnliga lyssnare. Beundrarpost kommer i säckar. Willy blir känd som Etershejken. Men uppmärksamheten blir till sist för mycket för Willy. Etershejken kollapsar, berättar löpsedlar. Han tas in på sjukhus där han blir behandlad av doktor Lovisa Sundelius, som själv tycker att "Sjunde himlen" är jolmig.


Originaltitel Sjunde himlen
Alternativ titel Seventh Heaven
Regissör Hasse Ekman
Manus Hasse Ekman
Genre Komedi, 50-tal
Skådespelare Gunnar Björnstrand, Hasse Ekman, Sickan Carlsson, Sigge Fürst, Stig Järrel, Inga Gill, Torsten Winge, Gunnar Sjöberg, Bellan Roos, Doreen Denning
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 246
Filmnummer 8521

Recensioner

Skapad 2019-12-04 av
En gång i tiden hände det ofta att jag satt och tittade på gamla filmer på TV och en eftermiddag visade SVT en film från 1956, Sjunde himlen, som både är skriven och regisserad av Hasse Ekman s...   Läs mer »

Kommentarer


mahasarakam
2018-05-24
Kända skådespelare och banala turistbilder hjälper inte långt...De här fånerierna fungerar varken som komedi eller satir. Man blir verkligen besviken på Hasse Ekman den här gången.
Stygga-Vargen
2016-09-25
Inte sett den på länge men minns den som väldigt bra och rolig.
haajen
2015-09-07
Harmlös liten film som dock erbjuder viss charm och fina vyer. Intressant som tidsdokument och bevis på hur lite rom-com genren utvecklats genom åren.
Albion
2015-08-31
Trevlig roadmovie, men på tok för tramsigt. Betyget räcker bara till en stark 2;a, dvs 2+
KimEkberg
2015-08-21
handlingen är ju någon slags ickehandling. men de roliga skådespelarprestationerna, samt den fylliga bussreseskildringen gör filmen väl värd sin tid. Och Gunnar Björnstrands lederhosen-scen.
Tonti
2015-03-15
Björnstrand är ju alltid lysande rolig och det finns tillräckligt mycket infall och tempo för att det ska bli sådär charmig som en lite sämre hasse-film ändå är.
stri70
2015-02-27
Riktigt trevlig femtiotalskomedi i färg. Fantastiska skådespelare!
labi
2015-01-21
Stjäl dr Sundelius beskrivning: Jolmig var ordet. Dock charmig och perfekt som humörhöjare en regnig söndagsmorgon. Härligt skådespeleri - inte minst från Järrel och Fürst. Trean är gjuten.
eandersson
2014-06-25
Sigge Fürst, hur ser han ut!!! Otroligt rolig dock i sin (lilla) roll tillsammans med den excentriske Stig Järrels karaktär. Bäst prestationer står dock Doktor Sickan för tillsammans med hennes beundrare, Hasse "Etershejken" Ekman och min svenska favoritskådis, Gunnar Björnstrand. En mycket mysig film jag helst sett under andra omständigheter (ensam i mitt hem) för bäst upplevelse. Nu var filmen förvisso såpass bra att plats och omständighet inte spelade någon roll, satt med ett fånigt leende på läpparna lite då och då och slutet var inte alls dåligt, vilket jag var rädd för när filmens avslut närmade sig och den dittills varit kanonbra. Svensk film när den är som bäst!
KyLLo
2014-06-24
Farsartad.
Visa äldre kommentarer »