Sista tåget från Gun Hill

Sheriffen Matt Morgan är på jakt efter mannen som dödade hans fru. Mördaren är son till Morgans gode vän Craig från staden Gun Hill och de personliga konflikterna utmynnar i en ödesdiger konfrontation mellan de båda vännerna.

Originaltitel Last Train from Gun Hill
Alternativ titel One Angry Day
Regissör John Sturges
Manus James Poe
Genre Western, Thriller, Drama, 50-tal
Skådespelare Kirk Douglas, Anthony Quinn, Carolyn Jones, Earl Holliman, Brian G Hutton, Ziva Rodann, Val Avery, Walter Sande, Brad Dexter, Bing Russell

Gordyal
2016-09-17
Goda grundförutsättningar. Douglas och Quinn gör det de ska och storyn är helt okej. Men resten är rätt så ostigt. Action-sekvenserna är bleka och slagsmålen riktigt klena. Och det hela blir inte bättre av ett hemskt soundtrack där smäktande sirapsstråkar alterneras med påträngande matiné-arrangemang som för tankarna till dramatiska scener i gamla Disney-klassiker. (6/15)
LTT86
2014-07-05
En sak som jag gillar här som jag ofta har haft problem med andra västern filmer är story. Ibland kan det pågår så mycket att jag har ofta har problem att hänga med och att karaktärerna ibland byggs sida om vem som kämpa mot vem. Här Var det enkelt. Story var enkelt och man kunde se vilka karaktärer som var vem. Men den som stal hela showen för mig var Carolyn Jones. Jag älskar henne som Morticia så mycket och älskar henne här, önska att jag levde under hennes tid (Hon dog innan jag föddes) och hoppas att man kan hitta mer filmer där hon har en sån stark roll, för än så länge har jag bara sett henne i filmer där hon har små roller eller är med bara för att dö.
Dutch
2014-06-04
Carolyn Jones karaktär var filmens behållning, stark och tung film, mycket bra!
drsatan
2014-03-28
ruggigt bra westenfilm faktiskt.denn kommer man se om flertal gånger
Berniey
2013-12-30
Western av traditionell sort och jag brukar ha svårt för äldre western, men denna har förstklassiga skådespelare och ett riktigt tjusigt foto med en bra handling, så en svag trea blir det allt.
Astrojacob
2012-08-17
Bra thriller-western med coole Kirk o en skön "Morticia" från Addams family i biroll. Bra manus, tät spänning och lagom action blir en svag Fyra.
jep
2012-06-24
Bra manus och väldigt bra skådespeleri, speciellt av Carolyn Jones.
KillerPutte
2011-10-16
(rek.3) Äldre legendariska skådespelare sätter naturligtvis sin prägel på filmen, men i det stora hela blir den inte så mycket mer speciell än en sedvanlig western.
bubblo
2010-01-25
Påminner en del om 3:10 to Yuma. Ett tätt nästan thrillerartat händelseförlopp där större delen av filmen utspelas på en specifik plats och nästan i realtid, som brukligt är då det gäller action.
ilBrutto
2009-09-07
Börjar ganska odramatiskt och trist men växer ut till en bra västernthriller i samma ögonblick som Anthony Quinn beträder scenen. Quinns mjuktuffa gestaltning av Craig är superb!