Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Simone


En regissör som blivit övergiven av alla söker desperat efter en ny skådespelerska för att avsluta sin film. Han blir kontaktad av en vetenskapsman som har skapat en simulation av en människa. Regissören ger henne liv och snart har hon gjort succé, kanske för stor succé.


Originaltitel S1m0ne
Alternativ titel Simone
Regissör Andrew Niccol
Manus Andrew Niccol
Genre Drama, Komedi, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Al Pacino, Winona Ryder, Jay Mohr, Jason Schwartzman, Catherine Keener, Rachel Roberts (III), Evan Rachel Wood, Pruitt Taylor Vince, Jeffrey Pierce, Darnell Williams, Rebecca Romijn, Elias Koteas
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2176
Filmnummer 7823

Recensioner

Skapad 2019-12-04 av
Viktor Taransky (Al Pacino) var för många år sedan en av Hollywoods mest framstående regissörer, nu går karriären bara utför med B-filmer. Men en dag kommer det fram en underlig man till Taran...   Läs mer »

Skapad 2019-11-02 av pelikan
Att en skapelse tar kontrollen över sin skapare är väl en känd historia, men inte mindre intressant för det. I denna film är skaparen en privat och yrkesmässigt misslyckad regissör (Viktor, sp...   Läs mer »

Skapad 2019-11-02 av Kiril
Victor Taransky (Pacino) har grava problem. Hans tre senaste filmer har floppat och under inspelningen av den senaste, rusar hans huvudrollsinnehaverska från studion på grund av att hennes trailer ...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2018-03-11
Gäsp!!!
Robkiller
2017-09-26
Kan en datorgenererad skådespelerska bli populär? det är väl frågan som ställs här. Temat är intressant även om själva filmen blir rätt löjlig och alldeles för seg. Men frågan är väl hur nära vi egentligen är det här nu...
Barneyk
2017-04-10
Tycker aldrig den känns det minsta trovärdig öht och ett uns av det hade jag nog iaf behövt ha för att filmen skulle nå fram. Humorn och absurditeten eller vad man nu har istället funkar inte starkt nog. Men helt okej, ganska bra!
Qhunden
2016-11-23
Kanske förtjänar den inte bottenbetyget men jag blir så galet provocerad av hur töntig den är. Så många ologiska scener. Aldrig sett Pacino så dålig.
kakbakarn
2016-07-04
Lite underskattad va? Hade det varit en seriös sci-fi eller filosofiskt drama hade den antagligen fallit platt i dessa filmskapares händer, för mycket hade ansetts otrovärdigt och tramsigt. Men nu är det ju uppenbart en lättsam komedi som utforskar ett (särskilt vid filmens tillkomst) kittlande och intressant ämne. Som sådan tycker jag filmen funkar hyfsat, trots att det blir lite väl löjligt när Simone når sin peak och trots att Pacino aldrig varit någon vidare komediskådis. Jag tycker att slutet blir lite underväldigande, så kanske klarar den inte riktigt trean ändå. Men det finns många sämre filmer och lika många som simmar runt i samma ljumma kvalitetskategori, så jag köper inte det stora hatet den tycks få utstå.
Bumbi78
2015-05-31
Stilrent och väldigt estetiskt som vanligt när Niccol regisserar och det här dramat funkar fint trots små brister. Att det hela skruvas till en aning genom att ge flera detaljer en look som ser ut som de är hämtade direkt ur hollywoods 50-tal kryddar till det snygga ytterligare. Jag hade dock föredragit någon annan än Pacino för huvudrollen då han känns dels för gammal och inte riktigt behärskar den kolsvarta humorn som hela tiden finns närvarande.
Krille80
2014-11-26
Jag fullständigt älskar filmens idè och dess originalitet. Dessutom har den ett manus med stark lyskraft och som håller hela vägen. Katherine Keener och framförallt Al Pacino är helt magnifika i sina roller. Jag älskar filmens starka drama och dessutom dess svarta humor som gör att den skiljer ut sig från många andra filmer. Väldigt underhållande!
filmfreak1
2013-06-18
Intressant och originellt manus av Andrew Niccol, filmen är bra men tyvärr något underskattad.
isecore
2012-09-21
Al Pacino demonstrerar att han inte har någon som helst känsla för komedi genom att snubbla och flämta genom en film som genom att vara alldeles för lång och långsam totalt förlorar sin poäng efter första timmen.
Grillo
2012-06-04
Rätt skön och Pacino visar på sin komiska ådra.
Visa äldre kommentarer »