Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Silvermannen


Egypten 15 juni 1996: en man i flygaruniform springer längs en väg. Ett radioinslag berättar hur ett hål i ozonlagret gör att fossila bränslen förbjuds. En okänd man tas in på sjukhuset i Bläcksjö. Han får namnet Silvermannen.


Originaltitel Silvermannen
Alternativ titel The Silver Man
Regissör Ulf Malmros
Manus Kjell Bergqvist, Ulf Malmros, Vasa
Genre Komedi, Thriller, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Kjell Bergqvist, Anneli Martini, Carl Kjellgren, Vanna Rosenberg, Göran Thorell, Per Graffman, Gert Fylking, Camilla Lundén, Margareta Pettersson, Jacqueline Ramel, Björn Wallde, Timothy Earle, Sara Key, Martina Haag, Göran Forsmark
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 685
Filmnummer 19213

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mahasarakam
2018-09-27
En annorlunda film som är både tänkvärd och rolig.
AlbinWesley
2015-10-04
Fattar inte varför Malmros gick över från dessa lysande miniseriemysterier till att upprepa sig själv i film efter film... det här är mycket bra.
Krille80
2014-12-26
Liksom med Ulf Malmros "Rapport till Himlen" så levereras här en härlig stämning och atmosfär med en känsla av kuslighet och otrygghet. Foto, ljus, musik är också här riktigt bra. Att kalla den en svensk "Twin Peaks" kan jag förstå fast att jag dock inte håller med. Första avsnittet vinner över mig totalt. Det är fascinerande och dessutom väldigt roligt. Jag skrattar högljutt åt Kjell Bergquist karaktär och agerande. Bergquist är helt enkelt suverän. Därefter tappar serien lite grann. 3+
Ful_fisk
2014-06-20
Miniserie av Ulf Malmros samma stil som Rapport till himlen. Väldigt likt, faktiskt, fast mer för vuxna än ungdomar. Kjell Bergqvist är bra i huvudrollen, stilen är annorlunda, psykadelisk och drömsk och karaktärerna är intressanta. En mänsklig historia som kretsar mycket kring miljöpolitiken. Underhållande men med en bitter eftersmak. Grymt!
booby
2012-11-05
Ulf Malmros experimenterar med sciencefiction. Intressant men för lamt.
Xenox
2012-06-26
Ytterligare en bra mini-serie av Ulf Malmros. Hela historien är smart och välgjord. Kjell Bergqvist spelar en riktigt bra roll.
Kosmoskorven
2010-10-29
Tja, helt okej...gillar idén...men, den känns för skum för min smak och så ogillar jag de flesta av karaktärerna...Kjell är skön som vanligt. Därav en trea i betyg.
Martin_Sj
2010-08-01
Det bästa som Malmros gjort under sin kariär.
Noseman2005
2009-09-01
Försökte följa den när den gick på TV, men misslyckades. Skulle gärna se den igen...
Kadelake
2009-08-02
Originell. Inte alltid bra, men i alla fall väldigt sevärd rakt igenom.
Visa äldre kommentarer »