Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Sideways


Miles Raymond är en nyskild och misslyckad författare. Han tar sin vän Jack, som är en före detta känd skådespelare, på en veckas resa till "vinlandet" i Kalifornien där de utforskar sina liv med alla sina misslyckade förhållanden.


Originaltitel Sideways
Regissör Alexander Payne
Manus Alexander Payne, Jim Taylor
Genre Drama, Komedi, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen, Sandra Oh, Marylouise Burke, Jessica Hecht, Missy Doty, M C Gainey, Alysia Reiner, Shake Tukhmanyan, Shaun Duke
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9971
Filmnummer 25901

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av othis
Två män i yngre medelåldern ger sig ut på en veckolång resa i de kaliforniska vindistrikten – Miles Raymond, hittills opublicerad författare men med ett färskt manus åter en gång hos en för...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av paycheck
Miles är en blyg och misslyckad författare som inte kommer någonstans i livet. Miles och hans bästa vän Jack ska iväg på en vinresa, som en sorts avkoppling, innan Jack ska gifta sig. Jack vill...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av sethgecko
Alexander Paynes tidigare filmer. ”Citizen Ruth”, ”Election” och ”About Schmidt” har följt en linje som börjat med svart komedi, fortsatt till lite mindre komedi och lite mer drama och fortsat...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-03-11
Bitvis intressant, bitvis ett rent haveri. Giamatti kan heller inte bära en film. Resten är däremot bra, speciellt Madsen, som är fantastisk.
Stygga-Vargen
2021-12-06
Urk! Denna är verkligen inte bra alltså!
Krantzylvania
2018-12-09
Jag blev bakis av att se denna!
shitstorm
2018-09-07
Älskar den här filmen! Är ingen vinkännare, men ölnörd däremot. Man har den där kompisen som tuggar tuggummi samtidigt som man bjuder på ett glas Cantillon. :)
Iamsam
2018-07-13
Hur mycket drunk-driving gör dom egentligen i denna filmen? Sjukt. 99% av filmen består av pretto vinsnack.
supermancover
2017-08-09
Vid närmare eftertanke så blir det en tvåa till slut ändå.
supermancover
2017-08-09
En väldigt svag trea, och det är Giamatti som bidrar till den (i princip själv). Gillar vinnörderiet (även fast jag hatar vin själv) men i övrigt är jag inte speciellt impad tyvärr. Den var liksom inte dålig, men jag var inte nära att skratta eller knappt ens le en enda gång så direkt bra var den kanske inte heller. Den hade nog vunnit på att vara lite mer seriös och skippa vissa komedivinklingar.
Christofer
2017-04-13
Giamatti bär filmen på egen hand. Småtrevlig men inget märkvärdigt tycker jag. Att den vunnit en Oscar, varit nominerad till fler samt kammat hem en rad andra priser är dock något som jag inte kan greppa.
BlueViper
2016-12-23
Rakt igenom Awesome och jag gillar inte ens vin! Inte särskilt unik kanske förutom vinnörderiet, men välspelad, välregisserad och realistisk på ett bra sätt. Och rolig. Stark fyra nästan en femma.
vonadel
2015-07-11
Gillade den när jag såg den första gången och gillar den minst lika mycket nu. Paul Giamatti är en av mina absoluta favoritskådisar. Tror faktiskt att denna beundran började till viss del med denna film. Samspelet med Haden Church är verkligen klockrent. Så olika, men ändå så nära. Skulle gärna också tagit en vinroadtrip i Kalifornien. Väldigt nära en 8. 7/10
Visa äldre kommentarer »