Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Shutter Island


Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en kvinnlig massmördare som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott.


Originaltitel Shutter Island
Regissör Martin Scorsese
Manus Laeta Kalogridis
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Emily Mortimer, Michelle Williams, Max von Sydow, Patricia Clarkson, Jackie Earle Haley, Elias Koteas, John Carroll Lynch, Christopher Denham, Ted Levine, Ruby Jerins
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 19583
Filmnummer 72212

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av saggesaliv
Jag har medvetet undvikit att se Shutter Island enda sedan den släpptes. Anledningen är att jag såg en bild på facebook när Shutter Island precis hade kommit ut som spoilade slutet, något av de ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av ted_the_one
Jag ville verkligen gilla Shutter Island, jag verkligen ville det. Scorsese har aldrig riktigt imponerat på mig, mest då jag inte är speciellt fascinerad av Maffia-filmer över lag. DiCaprio har ja...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av helenalovett
[-]Om du längtar efter en film som får dig att ifrågasätta ditt eget förstånd har jag en att rekommendera; en film så mästerligt uppbyggd och förtjusande filmad att den utan tvekan kommer sl...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av AddeColciago
Året är 1954 och sheriffen Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) och hans nya partner Chuck (Mark Ruffalo) åker tillsammans ut till Shutter Island. Syftet är att besöka ett mentalsjukhus där en kvin...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av Fiedeli
Martin Scorsese har återigen anlitat Hollywoods babyface, Leonardo DiCaprio, till en huvudroll. Denna gång iklär sig DiCaprio rollen som 50-talssnut i den gastkramande thrillern Shutter Island. Re...   Läs mer »

Skapad 2019-11-29 av frienatic
Så länge ni inte är instängda av snön så finns det flera anledningar att stänga in sig på Shutter Island i helgen. Martin Scorsese håller mörk mässa med tät atmosfär och stjärnor som kan...   Läs mer »

Kommentarer


Nalleman
2022-07-10
Herrejösses vilken konstig, tråkig och gravt överskattad film. Helt enkelt fruktansvärt dålig.
quelnightmare
2022-03-31
Marty gör Hitchcock. DiCaprio gör Marlowe. Kan väl inte bli bättre? Men Scorseses film är inte mer än en frustrerande spindelvävstäckt låda med trolleritricks.
SpinningJenny
2021-07-26
Boken listade jag ut efter ganska exakt 1/3 men ändå var resten extremt bra. Jag tror filmen är lite svårare att klura ut, men även den var superbra trots att jag har alla svar. Jag tror även filmen är bättre om man läst och gillat boken innan.
Rai
2021-05-20
Håller med dlu: Fortfarande fruktansvärt överskattad.
dlu
2020-10-07
Fortfarande fruktansvärt överskattad.
vonadel
2018-10-12
Omtitt av en fillm som jag minns att gillade ganska mycket när jag såg den första gången. Denna gång i 4K. Hade faktiskt glömt hur den slutade, märkligt nog. Fortfarande riktigt bra. Härlig stämning filmen igenom. 8/10
DoktorVinter
2017-07-22
Såg den för första gången idag, trots att den blev så hyllad när den kom. Är mycket nöjd, en otroligt bra film med en riktig twist. Trodde faktiskt inte riktigt att det skulle sluta som det gjorde. En svag femma.
widez
2017-03-02
Mycket underhållande, speciellt första gången man ser den!
Sunken25
2016-12-21
Den har allt man vill ha från en mystery/drama/thriller! Leonardo DiCaprio är verkligen övertygande och jag blev mycket nöjd.
RustyFilm
2016-12-10
Scorsese har gjort många kvalitativt bra filmer och han hyllas ofta. Även jag tycker det finns mycket bra från honom. Men jag brukar inte alltid vara lika överförtjust som många är, så även i detta fall. Här finns kvalitetsbrister speciellt i regiarbetet (i vissa fall även i skådespeleri). På plussidan finns den fantastiska och intressanta miljön det är filmat i och den grundläggande historien från boken ”Patient 67” (Lehanes) som är mycket intressant och annorlunda. Sammanfattningsvis: En sevärd men överskattad mystisk thriller i dårhusmiljö.
Visa äldre kommentarer »