Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Skandalen


En ung målare träffar en känd sångerska när han är på semester i bergen. Han ger henne skjuts och av en ren slump bor de på samma motell. En skandaltidning snappar genast upp nyheten och förstorar upp det hela i media. Den unge mannen stämmer tidningen men hans fattige advokat låter sig bli mutad.


Originaltitel Shûbun
Alternativ titel Shubun - SukyandaruScandal
Regissör Akira Kurosawa
Manus Ryûzô Kikushima, Akira Kurosawa
Genre Drama, 50-tal
Skådespelare Toshirô Mifune, Takashi Shimura, Shirley Yamaguchi, Kichijiro Ueda, Eitarô Ozawa, Masao Shimizu, Sugisaku Aoyama, Noriko Sengoku, Yôko Katsuragi, Shinichi Himori, Taiji Tonoyama, Tanie Kitabayashi, Kokuten Kôdô, Ichirô Shimizu, Fumiko Okamura
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 133
Filmnummer 14317

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2018-11-14
En bra o intressant film.
Hypostas
2016-01-05
Småtrevlig Kurosawafilm, med lite julstämning. Svag trea.
Jämte
2015-04-17
En oväntat bra film av Kurosawa. Inte tillräckligt för att kunna utmana hans mer kända mästerverk men en liten pärla bland hans övriga produktion. En stark trea.
(finnsinte)
2014-11-23
Kanske inte den intressantaste konflikt Kurosawa någonsin skapat, men herrar Mifune och Shimura är en ren fröjd att se. Barscenen är ju, som andra påpekat, helt mästerlig. Sedan är jag ganska svag för scenen där Mifune möter Shimuras dotter första gången. Känns väldigt uppfriskande på något sätt.
Engravadlax
2014-04-25
Takashi Shimura var väl lite rolig ibland, men trist ämne. Spacade ut en gnutta under hans snyftscen.

2012-04-09
Jag är lite osäker men den får faktiskt en fyra då den håller lika hög klass som Strykarhunden och Den berusade ängeln, Kurosawa i en av hans bästa former är just här.
hsimpson
2012-03-26
En aning ojämn, kan jag känna, men ändå sevärd och på det stora hela bra. Barscenen på julafton är riktigt, riktigt bra! Filmen landar på en stark trea totalt. Möjlig höjning vid omtitt.
OneFlewOver
2011-11-27
Den här var överraskande bra! Fin och humanistisk och även om den blir lite sentimental ibland så stärker det bara filmen. Shimura gör en av sina bästa roller och Mifune är en klippa som vanligt. Barscenen och Mifune med julgranen är de bästa scenerna!
Tonti
2010-10-24
Visst är den väl sentimental och rättegångsdelen är väl inte helt mästerlig men jag tycker fortfarande att det är en fin, underhållande och mycket sevärd rulle. Shimuras entré är obetalbar.
PierreLunaire
2010-06-23
Som alltid med Kurosawa värd att se men med ett sentimentalt drag som naggar betyget i kanten. Jämför med Rödskägg som också innehåller väldigt mycket känslor, men helt utan sentimentalitet. Där har vi mästaren.
Visa äldre kommentarer »