Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Childhood Days


Under bombningarna av Japan under andra världskriget skickades många barn ut på landet där det ansågs vara säkrare. Shinji är en av dessa barn och han försöker hantera saknaden efter sin mor och att försöka anpassa sig till den nya miljön.


Originaltitel Shonen jidai
Alternativ titel Takeshi: Childhood Days
Regissör Masahiro Shinoda
Manus Taichi Yamada, Hyozo Kashiwabara
Genre 90-tal, Drama
Skådespelare Shima Iwashita, Hideji Otaki, Shinsuke Ashida, Choichiro Kawarazaki, Nobuko Sendô, Toshiyuki Hosokawa, Tetsuya Fujita, Yuji Horioka, Katsuhisa Yamazaki, Noritake Kobinata, Atsuko Koyama, Kazuyo Mita, Mitsue Suzuki, Kyosen Ohashi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2
Filmnummer 50878

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


TheJack
2012-07-19
Till en början kändes det som alldeles för mycket fånig nostalgi; jag har svårt för barndomsskildringar under krig. Efter ett tag växte det dock fram en intressant tematik kring krig och nationalismens avhumanisering av människor (här i form av barn) som inte är särskilt dum. Dessutom är det skönt att den stundtals är osentimental och har en hel del nyans i sina porträtt. Men jag vet inte riktigt om det väger upp för den spretiga berättelsen och det patetiska slutet. En ganska feg film är det hur som helst. En stark tvåa tills vidare.