Sherlock Holmes - professor Moriartys sista dag

Professor Moriarty planerar att stjäla kronjuvelerna från Towern. För att dra Sherlock Holmes uppmärksamhet från brottet sänder han anonyma dödshot till den unga Ann Brandon.

Originaltitel The Adventures of Sherlock Holmes
Regissör Alfred L Werker
Manus Edwin Blum, William A Drake
Genre 30-tal, Kriminalare, Thriller, Mysterium
Skådespelare Nigel Bruce, Basil Rathbone, E E Clive, Ida Lupino, Alan Marshal, George Zucco, Mary Gordon, Henry Stephenson, Terry Kilburn

Tonti
2020-11-02
Den här var ju bra och snygg, och lekfull i god gammal tradition.
KimEkberg
2020-05-23
högklassigt med flöjtslingan och den mystiska albatrossteckningen, helt klart en av basils starkare filmer, även om serien förblir ruskigt jämn. det blir dock tydligt att han borde stannat kvar i 1800talet.
Redwood
2017-03-07
Lagom spännande och underhållande.
pufred
2015-01-09
Om du bara ska se 2 Sherlock Holmes. Så är det här en av dom. Såhär vill jag ha Sherlock..i 1890-talets dimmiga London, med villospår, exotisk mystik och hjärnornas kamp mot Prof.Moriarty. Inte jätteförtjust i Dr.Watson dock.
2015-01-07
En riktigt bra film med härlig atmosfär och fin klurig historia. Basil Rathbone levererar som vanligt medans jag börjar bli lite tveksam till dumifieringen av DR. Watson. Professor Moriartys plan i filmen kan man diskutera om den är helt genialisk eller så komplicerad att det är fantastiskt att den nästan fungerar. Underhållande är det i alla fall........ och välgjort....... och sevärt. 4-
Bomkia
2012-12-28
Bra historia, skön atmosfär och Rathbone är som vanligt lysande. Synd bara på Nigel Bruce som Watson. 3+
martineden
2012-12-12
[rek. 4] Jag har fördommar mot filmer som inte direkt är baserade på Doyles förlaga, men frågan är om inte denna faktiskt överträffar HOUND OF THE BASKERVILLES. Lysande atmosfär och härligt klurig känsla. Stör mig på dumifieringen av Watson, men men... Filmens klimax är underbart. Mycket, mycket bra!!
themodest
2010-11-22
Basil Rathbone i all ära men han är ingen Jeremy Brett !
MaraJade
2010-08-26
Välgjort och härligt atmosfärisk Sherlock Holmes film. Storyn är bra och Basil Rathbone är på topp och Nigel Bruce, min nemesis, har faktiskt en rolig scen när han ligger på gatan och spelar död.
PeterBeer
2008-03-10
aah! Rathbone ÄR Holmes och brittisk humor blir inte bättre än när Watson ligger på gatan och en gubbe går förbi. Svag fyra