3.7
3.7
Sharkwater
Rob Stewart dök vid Galapagos när han såg hur longlinebåtarna kom och fiskade upp de hajar som han just dykt med. Detta för att ta deras fenor och dumpa kropparna överbord. Rob bestämde sig för att göra en film som visade världen vad som håller på att hända i våra hav. Tillsammans med Paul Watsons "Sea Shepherd" jagar han de olagliga finningbåtarna i bland annat Costa Rica.
Originaltitel | Sharkwater |
Alternativ titel | Sharkwater: The Truth Will Surface |
Regissör | Rob Stewart (II) |
Manus | Rob Stewart (II) |
Genre | 2000-tal, Dokumentär |
Obehag är en känsla som hänger kvar i min mage som ett tungt ångestmoln efter att ha sett Sharkwater. Ändå bör ingen avskräckas från att se filmen, tvärtom så borde så många som möjligt ... Läs mer »
Intressant ämne (hajar, tjuvfiske, hajfensmaffian, korrumption osv.) och fantastiska bilder, men störde mig på berättaren och musiken.
SÅ viktig. och så sjukt ledsam. alla borde se omedelbart.
gripande dokumentär som gjorde mig både ledsen och upprörd. fy för mänskligheten.
Hemsk och skrämmande film på flera sätt. Dels det fruktansvärda djurplågeriet och dels alla pengakåta människors horribla handlingar. Sevärd.
Förbjud skiten nu, satans djurplågeri.
Sjukt skrämmande film. Men viktig.
Det är skakande bilder man visas. Återigen blir man bevisad hur pengatörstiga svin styr vår värld, den här gången på bekostnad av fridlysta djur. Jag tycker kanske inte riktigt att Rob Stewart är rätt person att axla den här dokumentärer. Han filmar fantastiskt vackra undervattensscener med hajarna. Men en mer erfaren dokumentärfilmare kanske kunde ha hållit lite mer i tyglarna för resten av filmen. Ändå, bra dokumentär som bör ses.
Argh fan helvete vad arg och uppgiven och ledsen och förbannad jag blev. Helvetes fan!
Bra dokumentär med ett nytt perspektiv på det marina ekosystemet som fler borde se. Viktigt.
Trots snygga undervattensbilder och intressant fakta om hajar är detta i huvudsak propaganda. Och det för att hajar är skapelsens krona och att människor - förutom filmaren och hans gäng - är dumma.