1.7

Severed Ways: The Norse Discovery of America

Året är 1007, tvenne vikingar är strandsatta på Nordamerikas fastland och försöker mot alla odds att finna en väg hem. Allteftersom den nya världens vedermödor gör sig till känna skiljer sig herrarnas vägar åt, då den ena beger sig ut på en spirituell resa medan den andre regregerar till primalare plan.

Originaltitel Severed Ways: The Norse Discovery of America
Alternativ titel Vikings
Regissör Tony Stone
Manus Tony Stone
Genre Äventyr, Drama, 2000-tal
Skådespelare Gaby Hoffmann, David Perry, Clare Amory, Noelle Bailey, Nathan Corbin, Sean Dooley, James Fuentes, Tony Stone, Fiore Tedesco

GinNTonic
2016-06-28
Den har sina stunder, men är tyvärr inte särskilt bra. Den är för lång, och saknar budskap. Som svensk är det väldigt svårt att inte ryckas ur filmen så fort de pratar med varandra, då det som ska föreställa norska är svensk dialog från Det sjunde inseglet och Jungfrukällan (tror jag), och inte har ett dugg med filmens textade repliker att göra. Som tur är så pratas det inte särskilt mycket, vilket ibland känns krystat även det, men ibland fungerar det. Det känns också väldigt onödigt att döda djur och skita i bild när inte ens dialogen är på riktigt. Svag tvåa.