Severance - Teambuilding
En buss med fem män och två kvinnor, alla anställda på säljavdelningen hos den internationella vapentillverkaren Palisade Defence, som har levererat vapen till de flesta internationella konflikterna under de senaste 75 åren, har precis lämnat Budapest med riktning mot bergen. Företagets VD har inkvarterat dem i firmans egen lyxiga stuga och de ser fram emot en härlig helg tillsammans. Men planerna ändras drastiskt när något väldigt oväntat inträffar.

Originaltitel | Severance |
Regissör | Christopher Smith |
Manus | James Moran, Christopher Smith |
Genre | Komedi, Thriller, Skräck, 2000-tal |
Skådespelare | Danny Dyer, Laura Harris, Tim McInnerny, Toby Stephens, Claudie Blakley, Andy Nyman, Babou Ceesay, David Gilliam, Judit Viktor, Juli Drajkó, Sándor Boros |
Den har flera korn av något som skulle kunna bli en riktigt bra film men lyckas inte riktigt nå fram.
Kunde ha varit i samma stil som Shaun of the Dead, fast med slasher genre istället för zombies. Tror den försöker vara de, men misslyckas tyvärr. Har sina stunder, men den här var ojämn.
Med undantag av de klassisk skräckfilmerna i filmhistorien så krävs det att genren blandas upp med andra genrer för att jag ska uppskatta dem. Denna film lovade t.ex. en skräckkomedi. Tyvärr är komedin praktiskt taget osynlig vilket för mig innebär en skräckfilm som dessutom kommer med sparsam budget och varken imponerande insatser hos skådespelare eller regissör. Inte en katastrof men heller inget för mig helt enkelt.
Jag uppskattar en film som försöker blanda en komedifilm med en skräck/gorefilm. Denna lyckas dock inte riktigt. Det blir lite för många tvära omotiverade kast mellan de olika stämningarna. Hade iden bearbetats ytterligare kunde detta ha blivit en kultklassiker
Uselt producerat, annars hade den väl nästan varit hyfsad
På papperet inte en fullt så dålig idé men jag ser potential som kunde blivit bättre. Intresset tappar jag fort och den lyckas därmed inte fylla ut sin speltid. Ska man lyfta fram något bra lyckas man väl med specialeffekterna som det är upp till åskådaren att uppfatta som roliga, läskiga eller en kombination av detta. Trots allt kul att se Danny Dyer i denna roll.
En skräckparodi som håller någorlunda, men som aldrig blir så värst rolig eller läskig. Fast skådespelarna, karaktärerna, är sköna. Kul att se Danny Dyer i den här typen av roll. Bra castat överlag, då det är lätt att falla för alla inblandade. Men helheten blir vad den blir när syftet är att generera både humor och rädsla. Kan jämföras med "Scary Movie"-serien, även fast det här finns aningen mer att tugga i. Tror definitivt att denna film passar bäst för alkoholiserade kvällar, då regin är både skön och lustfylld.
Absolut inte min filmsmak!
Riktigt kul!
Underhållande film med lite skön komedi.