Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

Seven


De två poliserna Somerset och Mills har att göra med en psykopatisk seriemördare som systematiskt dödar sina offer efter de sju dödssynderna.


Originaltitel Se7en
Regissör David Fincher
Manus Andrew Kevin Walker
Genre Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey, Gwyneth Paltrow, John C McGinley, Richard Roundtree, Richard Schiff, R Lee Ermey, Richard Portnow, Mark Boone Junior, Reg E Cathey, John Cassini, Leland Orser, Michael Massee
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 34840
Filmnummer 247

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av
Från första bildrutan kastas vi in i en suggestiv och banbrytande thriller. Regissören David Fincher förnyade genren med denna seriemördarfilm. Filmiskt kan det inte vara mycket bättre, skådes...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av
Polisen William Somerset har en vecka kvar till pensionen och han längtar innerligt dit. Staden han bor i befolkas av likgiltiga människor och det allt råare våldet breder ut sig. Dagen innan den...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Henkan
I \"Seven\" blir vi presenterade för obeskrivliga mord, det ena mer brutalt än det andra. En person blir tvångsmatad och äter tills hans magsäck spricker och spaghetti rinner ut ur näsan på hon...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av 100tonvalspäck
Jag kan inte ens ha kommit upp i åldern fjorton år när jag för första gången såg David Finchers Seven. Jag kan nu oblygt säga att jag kom ihåg fyra fragment av olika scener, plus att jag hade...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av film_Alex
\"Only in a world this shitty could you even try to say these were innocent people and keep a straight face. But that's the point. We see a deadly sin on every street corner, in every home, and we tol...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av cineasten89
Det är sällan man blir så äckligt imponerad av en våldsam thrillerfilm, och det är mycket sällsynt att man imponeras av Brad Pitt. Men det gör man denna gång, med David Finch bakom regin, Mor...   Läs mer »

Kommentarer


Heydekrug
2021-04-18
Bättre andra gången man såg den faktiskt.
Visse93
2020-06-18
Mycket spännande och välgjord thriller. starkt fyra!
Pi-R
2018-12-08
Stilbildande film som håller, trots att den 25 år senare känns mindre unik. Regi och skådespel sitter där det ska (även om jag faktiskt tycker Pitt ännu inte nåt upp till kommande höjder). Nittiotalsscenografin och -fotot är snyggt, om än latt att datera... Manuset hade i mina ögon tjänat på lite mindre snaskiga detaljer och lite mer polisrealism, men jag tillstår också att det är en smaksak. Oavsett det så är finalen fortfarande råstark, och fyran aldrig hotad.
Zarquon
2018-06-18
Väldigt stilsäker seriemördarthriller, men för mig var den inte särskilt mångbottnad eller tänkvärd utöver det. Bara lite mer mörk, grotesk, och välgjord än de flesta.
Rai
2018-01-23
Överskattad, men funkar till en 3:a.
Nalleman
2018-01-03
Mycket bra!

2017-08-20
Definitivt Finchers bästa film.
Nalland
2017-02-09
Bara själva temat i sig är både tacksamt och poteniellt att bygga kring. För att inte tala om hur igenkännande och applicerbart det är på människan - oavsett tidsålder. Att religionen (katolicismen) redan på medeltiden lade beslag på dessa kardinalsynder, som en kompass över människans återhållsamhet, är mer än förståeligt då dessa synder är mänskliga tillkortakommanden. Således ett lättanvänt instrument att kontrollera människan och hennes drivkrafter. Superbia (högmod), avaritia (girighet), luxuria (lust), invidia (avund), gula (frosseri), ira (vrede), acedia (lättja). I filmen kreativt beskrivet i tur och ordning i form av; frosseri, girighet, vrede, lättja, lust, högmod, avund. Den är med inte allt för stora medel enormt tilltalande i sitt dunkel, ett bra samspel Pitt och Freeman emellan och Paltrow/Freeman och givetvis vändningen slutet har att påvisa. En av personliga favoriterna, mycket tack vare just Morgan Freeman och budskapet som löper.
RustyFilm
2016-12-08
Får man mardrömmar av film? Om ja, då är det här en sån. Ska jag sätta ord på det hela får det bli: obehagligt, ruggigt, mörkt, nervigt. Nervigt är också fotot och jag inser att det ger effekt, men inte helt i min smak

2016-10-12
En nattsvart thriller som lämnar tittaren i djup olust. Det är dock välgjort och välspelat. Och riktigt obehagligt.
Visa äldre kommentarer »