3.4

Serenity

Kapten Malcolm Reynolds, en härdad veteran på förlorarsidan i ett galaktiskt inbördeskrig, lever numera på sitt skepp Serenity. Han är ledare för ett litet och udda gäng, men när Mal plockar upp två nya passagerare – en ung läkare och dennes telepatiska syster – får han med sig mer än vad han räknat med. Nykomlingarna har flytt från koalitionen som härskar i universum och Serenity befinner sig därmed mitt emellan Alliansens oövervinnerliga krigsmaskin och Reavers fruktansvärda vrede – och dessutom lurar en annan fara i rymdskeppets inre.

Originaltitel Serenity
Alternativ titel Firefly - The Movie
Regissör Joss Whedon
Manus Joss Whedon
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Adam Baldwin, Jewel Staite, Sean Maher, Summer Glau, Ron Glass, Chiwetel Ejiofor, David Krumholtz, Michael Hitchcock, Sarah Paulson, Yan Feldman, Rafael Feldman, Nectar Rose, Tamara Taylor

Skapad 2019-12-23 av marfil
Joss Whedon, känd bland annat som skaparen av ”Buffy”, gjorde häromåret en science fiction-serie på TV i USA som hette ”Firefly” (serien gick för övrigt på TV400 här i Sverige förra året...   Läs mer »

Jamesa
2018-10-02
Lite naivt och larvigt emellanåt, men ändå snyggt, välspelat och tillräckligt bra handling.
myslas
2018-09-08
Kommer inte alls upp i samma nivå som Firefly men det är tillräckligt underhållande för att nå upp till en trea i betyg.
Starkbröl
2017-01-06
En svårt överskattad serie av en ofattbart överskattad regissör fick bli en långfilm. Bara fans kan glädja sig åt denna mediokra skapelse.
FabianBom
2016-04-27
har ej sett tv-serien, men filmen är helt ok underhållande, men Fillion är bäst som rick castle.
cannibalrice
2016-03-06
Jag tror det krävs att man sett tv-serien för att uppskatta filmen, vilket jag inte har, alltså blir handlingen och karaktärerna helt obegripliga.
ulpe01
2016-01-26
En bra avslutning för en serie som lades ner alldeles för tidigt.
Qhunden
2016-01-02
Space-westerns kan ju inte vara bra verkar det som. Bara det faktum att dom använt Papyrus som typsnitt för filmtiteln hintar om filmens kvalitet. Riktigt sunkig rakt igenom och rentav påfrestande att ta sig igenom, inte minst för dom under-/överexponerade bilderna som jag nästan fick ont i ögonen av. Dialogen kändes stundtals som ett skämt, så otroligt lökig och malplacerad (precis som den rekommenderade fyran här på filmtipset).

2015-11-30
Hu hu hu. Den här typen av film är den typen av film jag har svårast för av alla. Låtsas-coola steril-fighter i en låtsas-sci fi så eländig att jag är nära att dela ut lägsta betyg.
siggelund
2014-11-23
Denna TV-serie som ingen kan förstå varför den inte fick ett rejält genomslag. Det här är riktigt jäkla bra, det finns dussintals serier som borde ha skrotas före Firefly och Serenity håller samma klass jämtemot serien som Star Trek gjorde med sina filmer.
2014-11-15
Jag älskar Whedons sätt att skriva dialoger och använda humor men främst hans sätt att berätta om vad det innebär att vara mänsklig. Det är synd att han låter det utspela sig i rymden. Genren Sci-fi i rymden är helt klar den genren som jag har svårast att titta på. Dialogen och samspelet mellan skådisarna överväger detta dock. 3+