Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Seger i mörkret


Klassiskt drama om en hedonistisk kändis som upptäcker att hon har en livshotande sjukdom och försöker leva sitt liv så fullständigt som möjligt under resten av sina dagar. Hon dricker drinkar med sina bekanta och blir kär i en irländsk stallskötare men upplever till sist verklig om än kortlevad lycka med sin man, som är hjärnkirurg, på hans gård i Vermont.


Originaltitel Dark Victory
Regissör Edmund Goulding
Manus Casey Robinson
Genre Drama, 30-tal
Skådespelare Bette Davis, George Brent, Humphrey Bogart, Geraldine Fitzgerald, Ronald Reagan, Henry Travers, Cora Witherspoon, Dorothy Peterson, Fay Helm, Virginia Brissac, Charles Richman, Herbert Rawlinson, Lottie Williams
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 133
Filmnummer 9379

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


goeran
2016-02-21
Edmund Gouldings Dark Victory från 1939 är en snyftig melodram som framför allt är värd se för Bette Davis i huvudrollen som Judith Traherne. Och givetvis är det trevligt att både Ronald Reagan och Humphrey Bogart dyker upp i biroller.
Krille80
2015-01-09
Här får jag inte bara den fantastiske Bette Davis i huvudrollen utan också legendariska Humphrey Bogart. Historien vi får är av den sorgliga sorten dvs. en gripande film som berör. Att få se massor av filmer med Bette Davis har verkligen varit en av dem mest givande delarna med detta Oscarsprojektet. Tillsammans med Katherine Hepburn måste Davis vara de mest kompetenta skådespelerskorna vita duken har erbjudit oss filmintresserade. I denna film får vi även Ronald Reagen på ett hörn. 4-
Gigi1943
2013-02-08
Jag ÄLSKAR Bette, hon gör det mesta suvertänt, är väl bara någon enstaka rolltolkning som är lite svagare (ex Den gyllene pilen) men då är det ju manuset som skevar, inte Bette. Denna var helt underbar, och vilken fin slutscen (om man får säga så).
sirkurt
2013-02-02
Vet inte om det här var mycket att ha. Bette Davis är såklart bra men usch vilken Hollywood-moralkaka det blev av altihopa men samtidigt inte dålig.
Astrojacob
2012-10-03
Trots 3 nomineringar; Max Steiners musik, Bette själv och för Bästa Film, drunknade detta drama i konkurrensen av kanske en av de bästa årgångarna någonsin - 1939, med Borta med vinden, Goodbye Mr Chips, Mr Smith goes to Washington, Wizard of Oz, Diligensen och Svindlande höjder. Vivien Leigh vann ju över Bette med sin Scarlet i Borta med vinden. Av 11 nomineringar vann hon 2 Oscars och med denna borde hon haft sin tredje raka - om inte Borta med vinden blåst bort hennes chanser. Hon gör kanske sitt livs roll o stackars Bogart o de andra verkar mer som bollplank till henne. Kul notis; en ung Ronald Reagan som 40 år senare skulle bli USA´s president. Kanske för att jag älskar Bette men detta var en Femma för mig.
DanielMott
2008-06-30
En klar Davisfavorit.
amam
2007-11-03
En hel del stela skådespelarinsatser och översentimentalt. Bette Davis var däremot bra. En stark tvåa.
MaraJade
2007-08-09
En bra film med en fin om än tragisk handling.
AnytimeAnnie
2007-08-06
Min absoluta favorit av Bette Davis filmer! Älskar verkligen denna film!
kennert
2006-12-09
Bette davis är bra,men oj vad sentimentalt på slutet.
Visa äldre kommentarer »