2.5

Seberg

En berättelse om när skådespelerskan Jean Seberg blev måltavla för FBI på grund av hennes politiska och romantiska kopplingar till medborgarrättsaktivisten Hakim Jamal.

Originaltitel Seberg
Regissör Benedict Andrews
Manus Joe Shrapnel, Anna Waterhouse
Genre Drama, Thriller, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Kristen Stewart, Anthony Mackie, Jack O'Connell, Margaret Qualley, Vince Vaughn, Zazie Beetz, Stephen Root, James Jordan, Colm Meaney, Jade Pettyjohn, Laura Campbell, Tobias Truvillion, Yvan Attal, Gabriel Sky, Celeste Pechous, Grantham Coleman

mammene
2023-04-15
Det är ett sug i den här filmen, upplägget och skådespelet, då allra helst hos Kristen Stewart som är mycket bra här. Hennes svärta och sökande blir en röd tråd, känns som hon vill hitta en mening, att det just blev medborgarrörelsen och Hakim Jamal kändes till början som ett infall. Hon blir indragen i något större som är smärtande att se och FBI utmålas här som riktiga skurkar, man förstår verkligen vilka som är de "bad guys". Så Jack O'Connell fick rollen som lite motpol och jag tyckte om hans karaktär i motsats till hans kollegor. Ingen vacker historia.
2021-10-02
Intressant ämne och det är bra att det kommer fler och fler filmer som visar vilken fruktansvärt fascistisk skitorganisation FBI var när den grundades. Men filmen är väldigt intetsägande och lyckas inte förvalta en enda känsla. Slät tvåa utan mersmak. Trots en Kristen Stewart som verkligen försöker få liv i något.
StureStenhög
2021-01-12
En intressant tid och plats att skildra, och Jean Seberg blir en intressant ingång till det. Hon var nog inte en helt okomplicerad människa, och filmen gör åtminstone ett försök till att ta tillvara på det. Oavsett om man vill se henne som en progressiv pionjär i Hollywood eller som en tidig godhetsknarkare, så finns det saker att hitta här. Kristen Stewart är också bra i rollen. Jack O'Connells FBI-agent blir dock lite för uppenbart en filmskapelse, det skulle kunna gå att göra något intressant av den karaktären i en annan film, men här blir han lite malplacerad. I övrigt är det en ganska konventionell film som nog inte gör något större intryck i längden. Den berättar sin historia på ett bra sätt, varken mer eller mindre
HerrNenne
2020-08-12
Börjar rätt okej men sen blir det lååångt och bara en vältran i plåga och ångest.