Searching
Efter att hans sextonåriga dotter försvunnit bryter sig David in i sin dotters laptop för att söka efter ledtrådar.
Originaltitel | Searching |
Regissör | Aneesh Chaganty |
Manus | Aneesh Chaganty, Sev Ohanian |
Genre | Drama, Thriller, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | John Cho, Michelle La, Debra Messing, Joseph Lee (I), Sara Sohn, Steven Michael Eich, Ric Sarabia, Briana McLean, Connor McRaith, Kya Dawn Lau, Megan Liu, Alex Jayne Go |
Visste faktiskt inte att den skulle vara filmad på detta sätt när jag såg den, endast via skärmar. Blev väl inte superexalterad av det, men p g a att den är så bra gjord i övrigt, så funkar det. Spännande. 7/10
Ogillar filmer där de enbart berättar genom webcams och liknande. Lite väl slentriantmässigt mot slutet men John Cho är ju alltid bra.
Tyckte den verkade seg först men faktiskt spännande och intressant. Man följer pappans letande efter dottern och jag blev iallafall en aning förvånad!
Bra! Engagerande och något nytt.
Var skeptisk till konceptet och är fortfarande det, men de lyckades bra här. Man får hänga med i svängarna från start och det är faktiskt både spännande och välgjort till min stora förvåning.
Interessant koncept som tyvärr lir lite tröttsamt hela vägen in i mål.
Den fungerar, tycker att den är spännande länge med, många filmer avslöjar allt för tidigt med ett utdraget slut. Lite väl kliché med slutet, men eftersom spänningen hålls så länge så är det okej ändå.
Berättarmässigt så fungerade konceptet bättre än vad jag trodde på förhand, tyvärr faller det under tiden ihop lite för mycket.
Idén funkar bra, och stämningen funkar hyfsat den också... tills det börjar dra ihop sig och precis allt faller som ett korthus. (6/15)
Det är ju inget nytt i storyn, men dom lyckas verkligen med hur dom väljer att berätta det. Risken är stor att det blir tradigt, men här sitter man fångad från start till mål trots en ganska ointressant historia.