Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Scream VI


Sam och hennes lillasyster Tara har flyttat till New York tillsammans med sina vänner Chad och Mindy. Det är nu halloween och det har börjat ske mord. På mordplatsen har någon lämnat Sams körkort och en ghostface-mask.


Originaltitel Scream VI
Alternativ titel Scream 6, SCREAIVI
Regissör Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Manus James Vanderbilt, Guy Busick, Kevin Williamson
Genre Kriminalare, Thriller, Skräck, Mysterium, 2020-talet
Skådespelare Melissa Barrera, Jenna Ortega, Courteney Cox, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Hayden Panettiere, Devyn Nekoda, Josh Segarra, Liana Liberato, Tony Revolori, Jack Champion, Samara Weaving, Dermot Mulroney, Henry Czerny, Thomas Cadrot, Andre Anthony, Roger Jackson (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 167
Filmnummer 144039

Recensioner

Skapad 2023-08-29 av darkmist82
Efter succén med Scream 5 så var det dags för Matt Bettinelli-Olpin och Tyler Gillett att ge oss sin andra film i denna nya generation efter Wes Cravens uppskattade filmserie. Det är sällan en fi...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2023-09-23
Tacksamt miljöombyte, men förutom det inte mycket till förändring. Allt tuffar på i vanlig scream-anda och det känns som alla trådar och referenser till de tidigare filmerna ej ens är värda att hålla ordning på längre. Det positiva är att scream som skräck fortfarande håller en bra nivå med blodiga mord och bra tempo.
StureStenhög
2023-09-22
Den bästa uppföljaren hittills. Redan den närmast föregående hade goda tendenser, men här får man det att fungera bättre. Vad man faktiskt kan göra med den här serien vid det här laget har klara begränsningar, så inom den ramen lyckas de ändå bra med nya kreativa inslag och roliga variationer på det som redan etablerats. Lite ansträngt blir det givetvis på sina håll, men det är på det stora hela en underhållande resa med många gissningar längs vägen, och lösningen på gåtan fungerar åtminstone okej
Dream
2023-09-11
Mord scenerna och effekterna är hur bra som helst,inte alltid det går att säga det nuförtiden, men historien i sig är en upprepning och ett förbannat tjatande om "Billy Loomis" som var original mördaren från första filmen och hans så kallade påhittade dotter för att försöka ta en ny väg bort från "Sidney". Dock känns det lamt. Lite bättre fantasi hade önskats 2023.
Phyx
2023-07-14
Jag älskade såna här när jag var yngre, numer är jag den klassiska svarta kvinnan som sitter i biografen och skriker "Hell na, don't go in there, bitch!". Man blir ju trött. Du är på väg att bli mördad, du har slagit ner mördaren med vad du nu har och din reaktion är att vara nöjd och springa därifrån? Slå tills armarna slutar svara för helvete. Och spoiler, hur kan man få hela jävla magen upskuren och 8 timmar senare vara ute och spatsera med en jävla top och inga bandage? Jaja, gick att se iaf.
päronanton
2023-07-11
Jag gillade den. Därför en fyra! Gillade särskilt tåg scenen!
TimBuckley
2023-06-18
Den här filmen behöver inte finnas till. Tragiskt för övrigt hur öppenhet inför olika sätt att finnas till på har utvecklats till en ny snedställd trångsynthet. Blev mest irriterad på filmskaparna snarare än underhållen.
djonipony
2023-05-04
Helt okej. Woke-inslag som såklart skulle ha fimpats och hade varit bättre i en kortare, tightare version, men underhåller hyggligt rakt igenom. Såklart de har Jason Takes Manhattan på en tv, ordning och reda. Stegscenen bjöd på något nytt, vilket är trevligt i en genre där man sett det mesta. Lite väl teatral och utdragen förklaringsscen i slutet.
santiago
2023-04-29
Efter alla hyllningar så hade jag faktiskt förväntningar på att den skulle vara bra. Det var den stundtals men manuset innehåller lite för många onödiga "Are you okay?" och slutet var bara larvigt. Folk blir knivhuggna till höger och vänster men reser sig upp och kan gå iväg ändå.
Argo_L
2023-04-26
Klart sämsta filmen. Dödsscener är so overkliga. Skådespeleri är det värsta jag sett. Slöseri med tid.
amam
2023-03-14
Vilket skräp, lätt den fegaste av Scream-filmerna än så länge. De backar ur från varje chans att göra något kreativt och vi får bara trötta upprepningar och ögonrullningar. Töntigt slut med ännu töntigare "twistar". Scream-franchisen har ändå en rätt så hög lägstanivå men den här filmen är tyvärr långt under den, den sämsta i serien än så länge. Svag tvåa.
Visa äldre kommentarer »