Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Scream 4


För tio år sedan tystnade skriken och mördaren, som dolde sitt ansikte bakom den numera legendariska Scream-masken, försvann. Nu återvänder Sidney Prescott till Woodsboro på sista stoppet under en bokturné för hennes självhjälpsbok om vägen tillbaka efter tragedierna. Hon återförenas med sheriff Dewey och journalisten Gale. Sidneys största skräck blir dock verklighet när hennes återkomst till Woodsboro åter lockar fram Ghostface och plötsligt går ingen längre säker. Med en ny generation kommer nya regler och skriken får en helt ny dimension!


Originaltitel Scream 4
Alternativ titel Scre4m
Regissör Wes Craven
Manus Kevin Williamson
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Courteney Cox, Neve Campbell, David Arquette, Anna Paquin, Marley Shelton, Rory Culkin, Hayden Panettiere, Emma Roberts, Kristen Bell, Britt Robertson, Alison Brie, Shenae Grimes-Beech, Aimee Teegarden, Lucy Hale, Nico Tortorella, Marielle Jaffe, Erik Knudsen, Mary McDonnell, Anthony Anderson, Adam Brody, Gordon Michaels, Roger Jackson (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2590
Filmnummer 84109

Recensioner

Skapad 2019-10-26 av Newt
Scream är ett numera urvattnat koncept, men första filmen i serien är kanske regissören Wes Cravens allra största stund. En modern klassiker som blandar precis rätt lagom dos självmedvetenhet o...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2023-11-08
Många kändisar i casten, i var och varannan scen hajar man till på nån ny kul cameo. Det är väldigt självmedvetet precis som tidigare installationer och till en början känns det som att blir lite repetitivt trots försöken att återuppfinna sig själv. Det är väl å andra sidan meningen också och det är och kommentarer och referenser både om sig själv, till tidigare installationer i serien och till andra skräckfilmer som alla får en släng av sleven. Med ett intensivt tempo dras man oundvikligen in i kaoset och det är fortfarande underhållande att följa och försöka gissa sig till vem/vilka som gömmer sig bakom den klassiska masken. Det är kul att Williamson är tillbaka på manusfronten och även om jag inte hade så mycket emot tredje filmen som många andra så är det här ett steg uppåt igen ändå. En kul popcornskräckis som jag nog kan avrunda uppåt till en svag 3a.
Ful_fisk
2020-07-07
Kul avrundning på en synnerligen rolig filmserie!
AngelsDiary
2018-03-13
Onödig.
päronanton
2017-08-29
Jag älskar verkligen Scream-filmerna!!! Tycker att dom är riktiga kultklassiker! Och det har en spänning som får en att vara på hel spänn! Så nu har jag sett alla i rätt ordning och alla är bra på sitt sätt, men jag måste ändå säga att 4 och 1 är de bästa! Första filmen för att det var något nytt i skräck och rysar genre, samt att ettan börjar så lysande bra! Och film 4 för att det var nyskapande in i 2010 talet! Som sagt love Scream!
Stygga-Vargen
2016-07-24
Av uppföljarna till Scream är denna och tvåan klart bäst!

2016-06-30
Rätt hygglig rulle ändå, utifrån omöjliga förutsättningar. Det går liksom inte att krama ur trasan mer nu. Hygglig underhållning.
Hanness
2016-01-03
Borde klassas som komedi, helt banalt.
LenWidleheyt
2015-07-28
Inte dåligt. "Nukes the fridge" i andra scenen, men sedan väldigt samma sak som tidigare filmer, dvs genomgående hög kvalitet. Extra kredd för att den blir så meta att karaktärerna tittar på scener från början av filmen under filmkvällen...
Stiggy
2023-03-14
Skrämmande bra är den men tyvärr blev chockad när det avslöjades vem som va mördarna hade nog valt andra helst.
LacombeLucien
2015-05-30
Usch.
Visa äldre kommentarer »