Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Scream


11 år senare har Sydney återvänt hem till där allt började. Men en copycat har börjat göra liknande mord. 25 år efter att Sidney och hennes vänner stoppade två seriemördare, nu vittnar de en ny era där mördarens mål inte är att döda dem utan deras barn...


Originaltitel Scream
Alternativ titel Scream 5
Regissör Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Manus Guy Busick, James Vanderbilt
Genre Thriller, Skräck, Mysterium, 2020-talet
Skådespelare Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Marley Shelton, Jack Quaid, Jenna Ortega, Jasmin Savoy Brown, Kyle Gallner, Dylan Minnette, Mason Gooding, Mikey Madison, Melissa Barrera, Sonia Ammar
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 260
Filmnummer 139056

Recensioner

Skapad 2023-01-06 av darkmist82
Scream filmerna har betraktat som en av de mest älskade inom skräckfilmserien, mycket för att filmerna driver mycket med genren, vilket också var en del av anledningen att de blev så populära. W...   Läs mer »

Kommentarer


Tatty
2023-10-15
Den var okej och spännande. Okej, faktiskt bra men ingen av dem slår Scream 1-3 som är det bästa jag vet. Även om det är uppföljning upp till 5.
Dream
2023-09-01
Hur skulle Scream klara sig utan Wes Craven? Och här har vi svaret! Att den klarar sig rätt bra. Screams starkaste kort är ju att den hela tiden har en ny mördare och följer samtiden istället för att stå och stampa i samma fotspår som "Halloween" där det är samma mördare i alla filmer och man tänker varför dör han aldrig?, men Scream är ju på så sätt mer realistisk då det hela tiden är nya mördare, alltså copycats som för Scream legend masken vidare.
Hanness
2023-06-03
Uruselt trams.
Murvel48
2023-05-11
En rörig smörja där alla bär sig åt som idioter. Och när man trodde att det inte kunde bli dummare kom twisten…
StureStenhög
2023-04-25
I grunden fanns det förutsättningar för en bra uppföljare här, men det brister tyvärr lite för mycket i utförandet. En del kul idéer har den trots allt, och den lyckas bra med att vara såväl en kommentar på var skräckfilmsgenren befinner sig just nu som en pigg uppdatering av den här specifika filmserien. Men här finns också en del usla scener med dialog som är så dåligt skriven och så dåligt levererad att jag ett tag funderade på om det kunde vara medvetet, menat som ytterligare ett metaskämt. Det finns dock inga ledtrådar i filmen som gör en sådan tolkning rimlig, så de usla scenerna är nog bara usla scener ändå. Det känns således som att man slarvar bort det här på något som ganska lätt borde ha kunnat justerats. Ganska bra underhållning är det fortfarande hursomhelst, och det kan nog ändå vara den bästa av uppföljarna
Nalleman
2023-03-17
Väl i nivå med sina föregångare. En trea får det bli.
KeZan
2023-02-05
Jag har samma teori som ekneB. Jag ville ha en Scream film enligt Scream-konstens alla regler, och det fick jag!
Bumbi78
2022-12-18
Det tuffar på och denna del 5 funkar i stort set som de andra. Samtiden känns uppdaterad, vilket varit scream-filmernas stora behållning genom 25 år. Underhållande.
BarryHero
2022-10-08
Funkar hyfsat som whodunit och är också en helt OK Scream-film. Många härliga referenser till de tidigare filmerna i serien och andra skräckfilmer (många med Wes Craven som skapare). Tyvärr inte så imponerad av den mexikanska skådespelerskan som Sam Carpenter - knappast någon ny Neve Campbell. Imponerande grafiskt våld - kunde inte avgöra om det var praktiska effekter eller CGI.
Zeds2003
2022-10-03
Absolut godkänd i mina ögon. Hade förväntat mig något mycket sämre, men var underhållen hela filmen igenom. Gillade att parodin av sig själv trycks på ännu mer i denna!
Visa äldre kommentarer »