Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Saxofonhallicken


Saxofonhallicken är en betraktelse om stadshotellet som ungdomsgård. Här, på stadshotellet i småstaden, hittar vi hela persongalleriet; de unga danslejonen, den förfriskade krogmadammen och det glada sällskapet. Ny för kvällen är Vera, en frånskild tvåbarnsmamma i sina bästa år. Dansbandets saxofonist följer de tafatta kontaktförsöken mellan Vera och en handelsresande och bestämmer sig för att hjälpa henne på traven. Han spelar upp klassikern "Petite fleur". Igen och igen och igen.....


Originaltitel Saxofonhallicken
Regissör Lars Molin
Manus Lars Molin
Genre Drama, Kortfilm, 80-tal
Skådespelare Kim Anderzon, Lars-Erik Berenett, Mona Seilitz, Lena T Hansson, Björn Granath, Allan Svensson, Eva Gröndahl, Gunvor Pontén, Björn Strand
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 764
Filmnummer 6312

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2020-12-19
Har sett några sådana här små svenska samhällsskildringar av Lars Molin tidigare, alla berättade med mycket värme och lågmäld humor. Lite av detta finns även här men tycker att denna är klart sämre än de övriga jag kollat. Den tekniska kvalitén var dock bättre här än i de andra (förmodligen för att det här är den yngsta av de jag kollat) och titeln är ju verkligen en höjdare.
Rai
2017-11-07
Bra film...
marxwickstrom
2014-12-19
Jag tycker det är sjukt intressant med den här småstads-mentaliteten. Stadshotellet som ordnar dans varannan vecka så att medelåldern får ut och svänga lite... Men det är synd att det stannar där... Jag hade velat haft en större konflikt, jag hade velat lära känna de här människorna... Men istället blir jag sittandes som den fula ankungen vid ett bord i ett hörn, jag blir aldrig uppbjuden till dans och får inte heller nån lust att bjuda upp någon annan. Helt enkelt, som en jävulst medioker utekväll!
Gigi1943
2014-09-22
Fullständigt ljuvlig.
Ful_fisk
2014-03-07
Väldigt varm och fin TV-film som skildrar lördagsdansen på stadshotellet i en obestämd håla någonstans i Sverige. Medelålders personer går ut och dansar och det hela fångas perfekt i filmen. Massvis med intressanta karaktärer, bra skådespeleri och passande musik. Rent ut sagt mästerligt, av Lars Molin.
MrsSmiths
2009-12-13
Innan jag såg filmen fick jag höra att ”det är precis så här på landet”. Har mest stått i en verkstad sen jag lämnade storstan och snart flyttar jag tillbaka. Känner mig rätt glad över det….
booby
2009-10-11
Seg men intressant. Som tidigare personer har nämnt så kan jag fortsätta på det att den håller en rätt bra standard men det blir inget utav det.
FabianBom
2009-04-20
kult och bästa från molin
Lovegain
2009-02-23
Njutbar, men rätt "platt".
Ola_Schubert
2008-07-14
Tja, charmig men också seg. En svag trea i betyg
Visa äldre kommentarer »