Save the Last Dance
Sara vill bli ballerina i världsklass. Men när hennes mamma plötsligt dör tvingas hon ge upp sina planer för att följa sin okände pappa till Chicagos hårda South Side. Som vit flicka i ett övervägande svart område känner sig Sara inte hemma - inte förrän hon blir vän med en svart klasskompis, Chenille, och hennes snygge bror Derek. Kärleken för dansen leder till en romans.
Originaltitel | Save the Last Dance |
Regissör | Thomas Carter |
Manus | Duane Adler, Cheryl Edwards |
Genre | Drama, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare | Julia Stiles, Sean Patrick Thomas, Kerry Washington, Fredro Starr, Terry Kinney, Bianca Lawson, Vince Green, Garland Whitt, Elisabeth Oas, Artel Great, Cory Stewart, Jennifer Anglin, Dorothy Martin |
Väldigt bra. Färgade huvudrollskaraktären bra i sin roll.
Nej, den här filmen är inge bra...
Finns bättre dansfilmer. Den här var lite stel.
Många irriterande stereotyper och emellanåt helt obegripligt skådespel. Jag har alltid ogillat Julia Stiles med, och denna filmen var inget undantag på den fronten. Den var ändå watchable, men det var fan knappt.
Hon verkar mest bry sig om sig själv, den där Sarah, alla omkring henne anstränger sig så jävla mycket för henne och hon ska bara ha och ha. Både vänskapen mellan henne och Chenille och förhållandet mellan henne och Derek, det finns ingen jämnvikt alls.
Bra, gripande och välspelat drama med mycket bra musik. Julia Stiles gör en av sina bästa roller. Svag 5:a.
När man har sett massor av filmer så hittar man klichèr i varenda film, mer tydliga i en del filmer och mindre i andra. Denna film är i sig film en enda stor klichè och jag tror filmskaparna vet detta och försöker inte heller dölja det. Klichèr behöver dock inte vara av ondo då det finns skådespelare som man gillar och man bryr sig om innehållet.
Nä det här var inget kul! Dåliga skådisar och urtaffling dansös - troligen hon själv som dansade, supertöntigt.
Bra film, även om den tappar något mot slutet. Man behöver inte vara dansintresserad för att kunna uppskatta den.
Drama i format av ungdomsfilm. Även om skådespelet och upplösningen kan ifrågasättas så har filmen en god och väl framlyft sensmoral. Kanske lite väl kulturellt vinklat ur ett surealistiskt perspektiv.