Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Saturday Night Fever


19-årige Tony Manero är utled på sitt vardagsliv och arbetet i en färgaffär. Han lever upp endast på lördagskvällarna när han får gå på det lokala diskoteket, umgås med sina vänner och dansa. När han dansar är han kvarterets kung.


Originaltitel Saturday Night Fever
Regissör John Badham
Manus Norman Wexler
Genre Drama, 70-tal
Skådespelare John Travolta, Karen Lynn Gorney, Barry Miller, Joseph Cali, Paul Pape, Bruce Ornstein, Donna Pescow, Julie Bovasso, Val Bisoglio, Martin Shakar, Nina Hansen, Sam Coppola, Lisa Peluso, Denny Dillon, Bert Michaels, Fran Drescher, Robert Weil
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6207
Filmnummer 4597

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2022-04-27
En rätt okej 70-tals rulle som tydligen ska tillhöra en klassiker...
xpndr
2021-12-30
Bra musik och snygga danspartier, men tyvärr inte så mycket mer.
Jonkenstein
2021-11-29
Den här filmen är värd att titta på, inte minst för musikens skull. Men jag hade väntat mig en lite svängigare film. Absolut sevärd.
karlmats
2021-11-10
Episkt soundtrack men nog kändes det ofta lite svajigt på skådespeleriet. Travolta är väl den som får bära upp det här men ingen av de andra imponerar speciellt mycket. Jag gillar hur det är ett tidsdokument och jag gillar hur ungdomens hopplöshet skildras, men jag tycker nog också att kultfaktorn är lite överskattad. Stephanie känns inte heller som en speciellt bra love interest till Travolta, både för att hon är lite träig och för att hon är lite douchig. Musikalen som jag såg på Chinateatern några dagar innan tycker jag faktiskt gjorde ett bättre jobb att skapa engagemang. Jag stannar på en stark 2a.
haajen
2019-03-15
Kultfilm med minst sagt sunkig kvinnosyn. Dansscenerna och musiken håller dock fortfarande.
eriqk
2018-09-24
Höjning till fyra efter omtitt. Extremt sunk och dekadens som jag gillar
Ghostface
2018-09-11
Denna har inte åldrats väl och ses den för första gången 40 år för sent är även eventuell nostalgi också ickeexisterande. Den puttrar dock på och blir inte långtråkig.
produr
2018-08-25
Den har man sett ja .
LadyFlanders
2017-12-01
Bitvis fantastiskt manus: - Jag känner att jag väser som människa på mitt jobb! - Men kan du inte banta då? Filmen har många goda sidor och måste nästan ses flera gånger för att komma till sin fulla rätt.
Nalleman
2017-11-30
Klassiker men inte så mycket mera!
Visa äldre kommentarer »