Sartana
Mycket skjutande i klassisk spaghettivästern med Gianni Garko som revolvermannen Sartana.
Originaltitel | Se incontri Sartana prega per la tua morte |
Alternativ titel | If You Meet Sartana Pray for Your Death, Gunfighters Die Harder |
Regissör | Gianfranco Parolini |
Manus | Adolfo Cagnacci, Luigi De Santis, Werner Hauff, Renato Izzo, Fabio Piccioni, Gianfranco Parolini |
Genre | Action, Western, 60-tal |
Skådespelare | Gianni Garko, Klaus Kinski, Fernando Sancho, William Berger, Sydney Chaplin, Gianni Rizzo, Heidi Fischer, Franco Pesce, Maria Pia Conte, Sabine Sun, Andrea Scotti |
Minns att jag såg den när den var ny på VHS tillsammans med en bekants 11-årige lillebror. Grabben blev helt chockad van som han var vid mer städade TV-westerns. Och SARTANA är allt annan än städad , t o m mer nerskjutningar än i DJANGO. Finfint småjazzigt Stelvio Cipriani-score och Challe Chaplins son Sydney som skum bankdirre. För att inte tala om Kinski, Sancho och en förmodligen påtänd Berger på lurksidan. Komiskt också att skåda hur Garko försöker se Clintan-hård ut, det funkar la sådär . . .
Nej tyvärr. Detta föll mig inte alls i smaken. En platt spaghettiwestern med en papperstunn story. Men de senare Sartana-rullarna ska visst vara bättre (i alla fall tekniskt) så man får väl ta sig an nästa film i serien...
Skön spaghettiwestern
Lätt förvirrande men stabil spaggewestern som väl egentligen innehåller allt en bra sådan ska ha. Många kul grejer på gång här och Sartana är såklart hårdast av alla.
en halv stad pangpangas ihjäl, de överlevande lurar skiten ur varandra! sartana klär sig som dracula och skjuter som lucky luke! rekommenderas om du gillar att ha kul!
bästa sartana filmen
Jävlar vad det skjuts! Alla skjuter alla, och ingen skjuter bättre än Sartana. Det luras hit och det luras dit, sen skjuts det lite till. Dusty är en härlig gammal gubbe. På gränsen till en fyra!
Börjar lovande, men planar sedan ut. (6+/15)
ta en dos eastwood, leone och django. blanda ihop det och du får Sartana. fint med en välklädd pistolero istället för den skitiga typen som är standard.
Iskall&fräck Spagge Western med Garko som är perfekt i rollen som den mystiske Sartana! Och helt underbara Kinski och William Berger som 2 fullblods psykopater") Sen en hel drös med svettiga mexikanska banditer som passar klockrent mer fulla än nyktra#/...