Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Sarahs nyckel


Julia ska tillsammans med familjen renovera och flytta in i makens barndomshem. Som journalist arbetar hon samtidigt med ett reportage om Frankrikes mörka förintelsehistoria där man deporterade tiotusentals judar. Hon finner ett samband i datumet när makens familj flyttade in och judarna försvann och bestämmer sig för att ta reda på mer.


Originaltitel Elle s'appelait Sarah
Alternativ titel Her Name Was Sarah, Sarah's Key
Regissör Gilles Paquet-Brenner
Manus Gilles Paquet-Brenner, Serge Joncour
Genre Drama, Krig, 2010-tal
Skådespelare Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance, Niels Arestrup, Frédéric Pierrot, Michel Duchaussoy, Dominique Frot, Natasha Mashkevich, Gisèle Casadesus, Aidan Quinn, Sarah Ber, Arben Bajraktaraj, Karina Hin, James Gerard, Joseph Rezwin, Kate Moran, Paul Mercier
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 620
Filmnummer 86041

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av Sulta
Hur många filmer som än produceras om Förintelsen kommer den aldrig upphöra att beröra och chockera publiken. Ämnet tål att behandlas i all oändlighet för att förhindra att det någonsin til...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av Samajra
Året är 1942 och Sarah Starzynski, en ung judisk flicka, leker med sin lillebror när polisen plötsligt knackar på och ber dem packa sina väskor. Sarah beslutar sig då för att låsa in sin yngr...   Läs mer »

Kommentarer


kexchokladet
2021-11-01
Gripande och välgjord. Scott Thomas är som alltid bra.
labi
2019-01-19
Gripande på alla sätt. Kände inte till vad som hände på Vel d'Hive. Dock blir filmens slut lite kliché.
Rai
2018-11-20
Tja, inte så tokig att se...
Gordyal
2018-06-28
Bra insats av Kristin Scott Thomas. Filmen son sådan är bra, men känns lite avig. Det läggs för mycket fokus på nutid, vilket känns som en märklig prioritering eftersom historien om ett judiskt barn under Andra världskriget känns mer relevant än historien om journalisten som vill ta reda på sanningen om ett judiskt barn. Man kan lugnt säga att filmens första halva är bättre än den andra. En stark och viktig film som dessvärre blir lite för sentimental mot slutet. (9-/15)
RustyFilm
2016-12-08
Här exponeras mörka familjehemligheter från det mörkaste hörnet av den franska historien. Det handlar om den franska polisens råa uppsamling av Parisjudar för vidare transport till Hitlers förintelseläger, 1942
KyLLo
2016-03-01
Börjar riktigt bra när man får följa en familjs öden i dåtid och främst dottern Sarah och hennes bästa ägodel, en speciell nyckel. Även om det är sorgligt känns det sympatiskt och inte uppgivet. Men sedan hamnar fokus mer i nutid och på journalistens grävande i vad som hände. Det sänker tempot, spänningen och inlevelsen. Jag tycker inte heller att filmen knyts ihop väl, därför blir det en stark trea istället för en fyra som jag var inne på.
KillerPutte
2015-10-17
(rek.3) Sorglig historia om människoöden. Starkt!
Gigi1943
2015-03-05
Länge sen jag såg den men minns att jgag gillade den skarpt, vill görna se om den.
Dutch
2014-11-27
Stark och tragisk historia och det spelas ett sorgesamt piano som passar bra in. Hade velat veta mer om Sarah och hennes liv som vuxen, nu blev det ganska tunnt.
Grillo
2013-04-05
Jag sträckläste boken förra veckan (lustigt nog under resa till Paris, utan att veta att den utspelade sig där...), och insåg först i efterhand att den hade vissa brister, framförallt i vad som känns som ganska simpla vardagsproblem i jämförelse med Sarahs historia. Dessa problem förstorades lite i filmen eftersom de där kändes än futtigare när man fick veta desto mindre om personerna (som det ju alltid är i film vs bok). Dessutom tyckte jag att skådisinsatserna inte kändes helt klockrena alltid. Ändå väldigt bra och till stor del rörande, även om slutet känns rätt så tillrättalagt. Helt klart oscarbait.
Visa äldre kommentarer »