Santa Claus Is Comin' to Town
Berättelsen om hur Santa Claus alias Kris Kringle fick sitt namn, sin motivation och sina magiska krafter.
Originaltitel | Santa Claus Is Comin' to Town |
Regissör | Jules Bass, Arthur Rankin Jr |
Manus | Romeo Muller |
Genre | Kortfilm, 70-tal, Animerad, Familjefilm, Musikal |
Skådespelare | Fred Astaire (röst), Mickey Rooney (röst), Keenan Wynn (röst), Paul Frees (röst), Joan Gardner (röst), Robie Lester (röst), Andrea Sacino (röst), Dina Lynn (röst), Gary White (röst), Greg Thomas (röst) |
Charmig och välgjord måbra-rulle som lyckas klämma in både Fred Astaire, Kung Bore och paralleller till en viss tysk regim i sin tomteskildring. Håller att se även för en 36-åring.
I sin helhet var detta hittills den bästa Rankin/Bass filmen. Karaktärerna, handlingen och musiken var mycket bra och jag gillade deras egna tolkning på berättelsen om jultomten. Den bjuder även på deras bästa skurk hittills, Burgermeister Meisterburger som är skit rolig att kolla på och är egentligen enbart bara värd att se på just för honom. Men den är sevärd för alla de andra elementen också som jag listade upp, och att de lyckades att göra det så pass bra på enbart 50 minuter är väldigt oslagbart.
Trots sina brister så är det ändå en mycket bra film som jag rekommenderar till alla åldrar där både barn och vuxna lär gilla den!
Gullig o fin
Dude, är jag den enda som har sett denna amerikanska julklassiker?!