Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Karate Kid - Sanningens ögonblick


Daniel flyttar till en ny stad och blir genast trakasserad av den f.d. pojkvännen till den tjej han är intresserad av. Daniel bestämmer sig för att börja träna karate och av en händelse är Miyagi, vicevärden i hans hyreshus, en gammal karate-mästare. Miyagi tar sig an Daniel och lär honom att karate handlar om mer än att slåss och under träningen växer en stark vänskap fram mellan de båda. Så närmar sig en stor karatetävling och Daniel ser en chans att ge igen på sina mobbare.


Originaltitel The Karate Kid
Regissör John G Avildsen
Manus Robert Mark Kamen
Genre Drama, Familjefilm, Action, 80-tal
Skådespelare Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue, Martin Kove, Randee Heller, William Zabka, Ron Thomas, Rob Garrison, Chad McQueen, Tony O'Dell, Israel Juarbe, William Bassett, Larry B Scott, Juli Fields, Dana Andersen, Tom Fridley, Pat E Johnson, Frank Burt Avalon, Jeff Fishman, Ken Daly
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8456
Filmnummer 4384

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Luvi
Filmen Karate Kid av John G. Avdilsen gjordes 1984 och blev en dunderhit. men vad ska man säga. Både älskad och hatad runt om i världen. Filmen fick 2 uppföljare, en \"spin-off\" och en tecknad s...   Läs mer »

Skapad 2019-10-26 av Anonym
Det bara kryllar av det glada 80-talet i denna underbara nästan kultiga film från det gyllene året 1984. Det räcker ju med att man lyssnar på \"Cruel Summer\" och man kommer och tänka på just 8...   Läs mer »

Skapad 2019-10-26 av m86
1984, året då många trodde att en komet skulle krossa Jorden, året då Sverige vann Eurovision Song Contest med Herrey's och \"Diggi-Loo, Diggi-Ley\" och året då rocksångerskan Avril Lavigne f...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2023-07-07
Jag har inte sett Karate Kid på nästan 30 år, men jag minns att det var en av de mest populära filmerna hemma och visades flera gånger. Nu när jag ser den som vuxen slås jag av hur extremt lik den är Rocky, vilket är intressant med tanke på att John G Avildsen regisserat bägge. Båda innehåller en tydlig underdog, en äldre mentor, träningssekvenser, ett kärleksintresse och ett liknande slut. Karate Kid är dock onödigt lång med tanke på innehållet och mellanakten är utdragen. Medryckande musik samt karaktärer man älskar att hata räcker däremot långt och det är inte konstigt att filmen ses som en klassiker idag.
PeterTheW
2023-04-11
Kanske inte åldrats med värdighet på alla plan, men den är medryckande och underhållande. Slutet känns lite framstressat samtidigt som jag gillar att själva "slutfighten" inte håller på i femhundra år som i dagens filmer.
Rai
2022-08-26
Har aldrig varit något större fan av Karate Kid...
Björkman
2022-05-01
Välspelad, varm, bra soundtrack och bra underdoghistoria. Jag önskar att jag hade sett den redan när jag var yngre, men det fungerade väldigt bra att se den första gången även som vuxen. Feelgood på prima nivå!
päronanton
2022-03-07
Jag älskar den! Helt enkelt underbar och fin historia! Grymt soundtrack!
Albion
2022-01-06
Första omtitten på över 30 år och jag förstår att den blev en sådan ungdomssuccé trots att den egentligen är av tämligen undermålig kvalitet. Men visst har den massor av charm och feelgood och det är klart att man kan ge en betygsfyra även till en sådan här film även om den är av den svagare sorten. Gjorde nog Elisabeth Shue till större stjärna än den undermåliga Ralph Macchio i alla fall. 4-
Zingostar
2021-09-08
En riktig klassiker. Med action, romantik. Är en av 1980 talets största tonårs-films succeer av en anledning
hsimpson
2020-09-17
Riktigt B, och maken till förutsägbar film är väl svår att hitta, men nog är den lite underhållande. Mycket svag trea.
labi
2017-12-22
Bäst av de tre. Rätt fånig, men charmig. Tänk att Pat Morita blev Oscarsdominerad för mr Miyagi. Välförtjänt!
yrkeschaufföre
2017-09-30
Jag är väldigt säker på att jag sett den tidigare i år, men här står det visst 2012, visst måste jag ha sett den sen dess, en klassiker som funkar att se om.
Visa äldre kommentarer »