Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Sånger från andra våningen


Någonstans i den norra hemisfären, någon gång mellan 1950 och nu lever Karl. Han är 60 år och ägare till en möbelaffär. Han lever ett enkelt liv och försöker göra alla i sin omgivning nöjda, speciellt älskarinnan Kirsten och sönerna Stefan och Thomas. Men sakta börjar den ordnade omgivningen förändras, ett stilla kaos inträder där folk beter sig märkligt. En komisk blick på vad som skulle kunna hända.


Originaltitel Sånger från andra våningen
Alternativ titel Songs from the Second Floor
Regissör Roy Andersson
Manus Roy Andersson
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Lars Nordh, Torbjörn Fahlström, Klas-Gösta Olsson, Stefan Larsson, Bengt CW Carlsson, Sten Andersson, Rolando Núñez, Lucio Vucina, Per Jörnelius, Peter Roth, Nils-Åke Eriksson, Hanna Eriksson, Tommy Johansson, Sture Olsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8979
Filmnummer 693

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av letsMAKElove
En film som försätter dig i ett rofyllt tillstånd. Stillheten och lugnet som präglar Sånger från andra våningen är högst behaglig, men det gäller att kunna släppa vardagens stressmoment fö...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av AgnesPetter
Roy Anderssons svenska dramakomedi Sånger Från Andra Våningen (2000) är den första delen av den trilogi han skapat med sju års mellanrum. Del två och tre är Du Levande (2007) och En Duva Satt ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Pollifaxen
Roy Anderssons come back på den svenska filmduken. Sånger från andra våningen är en framtidsvision i ett Sverige där inget hopp finns kvar, ingen lycka eller framtidstro. Vi får följa ett an...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Huevon
Har väntat med att se den här filmen tills rätt tillfälle infann sig. Roy Andersson regisserade också mästerverket \"En Kärlekshistoria\" som tillhör de absolut bästa filmer jag sett. Jag had...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av von_fantasy
Till att börja med vill jag säga att detta är en konstig film och att den kan betyda olika för olika individer med olika bakgrunder. Filmen handlar till viss del om Karl (Lars Nordh) som har brä...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2024-03-14
Dystopi och kolsvart komedi i grått och brunt. Här finns geniala scener och scenografin är något som kanske bara Andersson kan vaska fram - Avskalat och rått. Men jag blev rätt snabbt mätt på konceptet och när sista scenen slutat var det en befrielse. Tror jag håller mig till hans kortfilmer och reklamfilmer i fortsättningen.
Rai
2022-01-11
Helt okej svensk film...
monodrive
2019-12-01
Dags för en omtitt så här innan det är dags att se Roys nya film. Uppskattade denna betydligt mer nu ~15 år efter att jag såg den första gången. Visuellt slående filmhantverk, vilket jobb som måste legat bakom. Tur att humorn finns där - hade nästan önskat ännu lite mer av den varan - för annars känns den ganska nattsvart och ångesten är nära till att ta över.
Ghostface
2017-11-19
En absurd och surrealistisk filmvärld med väldigt löst ihopsatta scener. Alla med filmintresse bör ha gjort ett besök.
RustyFilm
2016-12-11
Filmen består av ett flertal ganska korta scener de flesta filmade med stillastående kamera och utan zoom. Dessa scener är sen tunt dramaturgisk sammankopplade, varje scen är grå och ful. Dialogen som bjuds i beskrivna scensnuttar är mörk och sjuk. Det här låter ju helt koko. Men jag orkade hänga med hela filmen igenom så nått finns där (en mörk sjuk humor). Så jag vill inte såga det helt utan påstå att det är näst intill sevärt. Regi och manus står Roy Andersson för.
Fiskjävel
2016-09-26
En härlig film som är optimalt att fly ifrån vardagen med. En vacker framställning av ett dystopiskt samhälle. En realistisk miljö blandat med surrealistiska handlingar av skådespelarna, Filmen är något svårtolkad, vilket drar ner betygen en aning. 4.
Barneyk
2016-04-02
Varenda scen är helt makalös, bildkompositionen är hänförande. Hela filmen känns så galet genomarbetad och välgjord. Men, vad gör det när det för det mesta är så sövande tråkigt? Inte mycket som tilltalar mig överlag men tillräckligt många detaljer här och där för att räcka till en ganska stark tvåa.
Myeuphoria
2016-02-20
En film i vardagens perspektiv. Småtråkigt långdragen och helt jävla genial. Jag har inte slutat tänka på filmen och nu är det ändå en månad sedan jag såg den. Wow!
Dele
2015-12-10
Ett fantastiskt konstverk. Säreget, vackert och fullt av intressanta betraktelser. Vissa scener är förkrossande bra.
Rehn108
2015-10-25
Det här var sannerligen en film som lockar till omtitt. Varje scen är ett konstverk som man kan beundra på så många plan. Det finns mycket att se, och som tur är får vi idel långa tagningar att gotta oss i. Jag ger den en fyra nu första gången, och jag vet att jag kommer se den igen.
Visa äldre kommentarer »