Sagan om ringen: Striden vid Rohan
Fantasiäventyret utspelar sig 183 år före händelserna i "Sagan om de två tornen" (2002). Det är historien om Helm Hammarhand, den nionde kungen av Rohan som måste försvara sig mot en armé av dunlänningar. Den här striden gav fästningen Helms klyfta dess namn.

Originaltitel | The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim |
Alternativ titel | Sagan om ringen: Slaget om Rohan |
Regissör | Kenji Kamiyama |
Manus | Arty Papageorgiou, Will Matthews, Jeffrey Addiss, Phoebe Gittins |
Genre | Animerad, Fantasy, Krig |
Skådespelare | Brian Cox (röst), Miranda Otto (röst), Luke Pasqualino (röst), Lorraine Ashbourne (röst), Shaun Dooley (röst), Gaia Wise (röst), Janine Duvitski (röst), Benjamin Wainwright (röst), Bilal Hasna (röst), Michael Wildman (röst), Alex Jordan (röst), Laurence Ubong Williams (röst), Yazdan Qafouri (röst), Jude Akuwudike (röst) |
Jag hade gärna sett en långsammare uppbyggnad av historien och introduktion av karaktärer plus en huvudroll som är lite mindre präktig, det hade visat på en större självsäkerhet i produktionen. Här stressas allt fram men trots det är den lättsamt underhållande och animationerna är inte det som stör mig mest. På grund av detta ligger den nära en svag trea men jag tror inte jag ska vara så generös här.
Snyggt gjord, men riktigt seg
Snygg design, men hade gärna sett filmen ta tillfället i akt att använda animationen till mer konstnärliga inslag. Helt duglig, men saknade det där lilla extra.