Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.2
av 5

Sagan om ringen - härskarringen


I den första delen av berättelsen får den unge hoben Frodo Bagger ärva en ring av sin släkting Bilbo. Men det är inte vilken ring som helst - det är Den enda ringen, och den ger fullständig makt åt bäraren. Det är därför Sauron, herren av Mordor, vill komma åt den för att med dess hjälp kunna styra över hela Midgård och göra invånarna till sina slavar. Tillsammans med en skara trogna vänner - Brödraskapet bestående av hober, människor, en trollkarl, en dvärg och en alv - måste Frodo föra Ringen genom Midgård till Domedagsberget där den en gång smiddes och förstöra den för alltid...


Originaltitel The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Alternativ titel Härskarringen
Regissör Peter Jackson
Manus Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Elijah Wood, Sean Astin, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Sean Bean, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Ian Holm, Christopher Lee, Hugo Weaving, Liv Tyler, Cate Blanchett, Marton Csokas, Craig Parker, Andy Serkis, Sala Baker, Lawrence Makoare
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 50148
Filmnummer 3853

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Shangria
Sagan om ringen är filmen som är baserad på världens mest lästa bok näst efter bibeln. För er som varken läst boken eller har sett filmen så kan handlingen bli svårförstådd när man läser...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Nebur
Jag kommer ihåg när jag själv för första gången kastades in i Midgård och tillsammans med skäggiga trollkarlar och hober fick följa med från början i ett av historiens största litterära m...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av alexandero
Splatterfilmsregissören Peter Jackson (Bad Taste, Braindead m fl) har nu tagit ett långt steg i filmvärlden. Och filmatiserat en av världens största böcker nämligen trilogin om Härsskarringen....   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av BeforeYouDie
Det började med att De stora ringarna smiddes. Tre gavs till Alverna, sju till Dvärgfurstarna, och nio gavs till Människorna. Men de blev alla förådda, eftersom ännu en ring tillverkades. I Dome...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av connya
Jag fördömde hela projektet. I månader var jag övetygad om att filmatiseringen av Sagan om Ringen inte skulle bli mycket mer än ett fiasko. Inte ens när den välcastade skådespelarensémblen b...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av dc11ab
Detta är en av få filmer som lyckas infria förväntningar från originaltexten, i detta fall boken \"Sagan om Ringen\" av JRR Tolkien. Vi får följa med på ett episk fantasyäventyr i en värld ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av MsMaruca
Ett äventyr bland alver och dvärgar, bland människor och orcher. Ett äventyr som handlar om ondska och godhet, ett äventyr som cirkulerar kring ett föremål. Ringen. När Tolkien skrev Trilogin ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-17 av Rollywood
Baserat på en storslagen roman, filmad med engagerade skådespelare och en budget på 300 miljoner dollar är detta en av tidernas största filmer och inte bara inom fantasygenren. Detta är den för...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av
Lord of the Rings(LotR), denna episka trilogi. Då den är älskad av så många har en filmatiserad version av boken ett stort kommersiellt värde, vilket nu slutligen manifesterats i Peter Jacksons ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av cineasten89
En storslagen film baserat på ett mästerverk är ett enda ord man egentligen kan säga om filmen. Men naturligtvis finns det även mycket mera att säga om Sagan om ringen. Specialeffekterna är st...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2022-04-13
En mycket bra film. Självklart är det extended som gäller för alla tre filmerna för att maxa allt! Ska man ändå klaga på på något så är det lite av en kostymfestival, dvs alla olika karaktärerna ser ut precis som man förväntar sig att de ska se ut.
OffTheGround
2020-07-29
Omtitt. Jodå, det mesta håller bra än. Och den här gången störde inte det högtravande tonläget särskilt mycket heller.
karlmats
2020-04-04
En tid i Corona-karantän tarvar en stor dos eskapism. Vad passar inte bättre än att se om Peter Jacksons episka trilogi om den lilla pilska ringen som bara vill ställa till med elände i världen. De tre timmarna försvinner snabbt, Frodo och Gandalf är precis lika härliga som första gången jag såg den här filmen och musiken är vansinnigt stämningsfull. Jag gillar äventyrskänslan som infinner sig både när de lämnar Shire, men även när brödraskapet bildas och de ger sig ut på jakt mot mörkrets krafter. Det är ju Tolkiens värld så mycket av äran ska ju gå till honom så klart, men Jackson har tagit böckerna och verkligen gett liv till dem. Castingen är väl så gott som perfekt också, Viggo ska ha allt beröm han kan få även om det är McKellen och Wood som kanske stjäl showen mest. Han har helt enkelt skapat ett mästervärk, och första delen av sagan är också den bästa. 5an får stå kvar.
päronanton
2018-10-04
Mästerverk!!!
illbejane
2018-02-12
Gotta represent oss som inte älskar Sagan om ringen. Tråkigt.
Rai
2018-01-01
Älskar dessa filmer, från början till slut!!
Stan
2017-02-25
tar ju två timmar innan filmen börjar...
Applekingen
2017-02-14
Första timmen är usel för det händer ingenting då. Sen blir den ganska bra men den är sämst av de tre filmerna.
RustyFilm
2016-12-10
Med tung marknadsföring kan man åstadkomma mycket. Det här var det mest upplåsta jag sett på länge.
Dele
2016-09-25
Ett imponerande svulstigt verk som underhåller, men också är väldigt enkelspårigt och klyschigt, samt inte särdeles intressant.
Visa äldre kommentarer »