2.1

Säg inte till mamma att barnvakten dött

Den ensamstående mamman ska åka på semester över sommaren. Barnen blir förstås glada över att få vara ensamma, ända tills de upptäcker att mamma lejt en riktig tyrann till barnvakt. Barnvakten har dock lite problem med hjärtat, och snart upptäcker barnen att hon dött i en hjärtattack.

Originaltitel Don't Tell Mom the Babysitter's Dead
Regissör Stephen Herek
Manus Neil Landau, Tara Ison
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Christina Applegate, Keith Coogan, Josh Charles, Joanna Cassidy, John Getz, Jayne Brook, David Duchovny, Kimmy Robertson, Robert Hy Gorman, Danielle Harris, Christopher Pettiet, Concetta Tomei, Eda Reiss Merin, Sarah Buxton, Kawena Charlot, Chris Claridge

päronanton
2021-02-23
Jag gillar den! Skön film! Bra soundtrack!
2020-12-19
Ha! urusel komedi, om det ens går att kalla den en komedi!!!
Barneyk
2019-05-17
Tycker den är lite tråkigt och tröttsamt hur ungarna får det "vuxna" perspektivet och börjar gräla som "vuxna" gör. Annars väldigt tidstypisk och lite småtrevlig film. Slät tvåa!
Barbamuffin
2017-08-04
Höjer betyget efter omtitt. Den har ju alla ingredienser. Trevlig, rolig, underhållande film med mycket charm. "Fritt under ansvar" när det är som bäst, blandat med nervkittlande förvecklingar. Skönt soundtrack på köpet. Se! Se! Se!
Clark
2016-06-25
Betygsatte 2008; en 2:a, får höja det till en 4:a! Kanske nostalgin som influerar mitt agerande, men måste ändå konstatera så här retrospektivt att mycket är genialt. Swell konstaterar att hon är "Executive Administrative Assistant to the Senior Vice President of Operations", vilket direkt för tankarna till första cv:t och när man för första gången skulle in på arbetsmarknaden. Kortfattat: En infantil film för vuxna.
filmfreak1
2014-12-10
Aldrig riktigt fått upp ögonen för Christina Applegate tidigare, här bär hon dock filmen nästan helt på egen hand med sin charm. Älskar förövrigt repliken innan förtexten, klockrent.
2014-05-04
Den fullkomligt skriker tidigt 90-tal med allt vad det innebär. Men det är en helt klart mysig komedi som inte försöker vara mer än den är. Och Appelgate var ju väldigt söt att se på.
ziferN
2012-11-24
Definitivt mysig, trevlig, kul och underhållande film med en perfekt 90-tals känsla och med en helt underbart mysig story som jag tror vi alla har drömt om när vi var yngre, att få vara hemma utan föräldrar ett bra tag och bara hitta på en massa skit utan att bry sig om konsekvenserna, och där lyckades filmen väldigt bra. Den fick mig dessutom att skratta flera gånger och den är så mysig och underhållande att jag inte kunde låta bli att gilla den. Helt enkelt en härlig vardagsfilm att fördriva tid med!
Pillynilly
2011-12-17
Älskade denna som 13-14-åring. Funkar nog än idag vid 20, bra film i alla fall.

2010-09-13
Gudars! Den här gamla skitfilmen!