Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Rymdimperiet slår tillbaka


Kampen fortsätter... I uppföljaren till Stjärnornas krig fortsätter kampen för att rädda galaxen från det ondskefulla Rymdimperiet. Luke Skywalker, Han Solo, prinsessan Leia och Chewbacca står öga mot öga med Rymdimperiets styrkor på isplaneten Hoth. När Han Solo och Leia lyckas fly, beger sig Luke till Dagobah-systemet på jakt efter jedi-mästaren Yoda. Endast med Yodas hjälp kan Luke överleva utmaningen från Darth Vader och möta den mörka Kraften.


Originaltitel Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Alternativ titel The Empire Strikes Back
Regissör Irvin Kershner
Manus Leigh Brackett, Lawrence Kasdan
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, David Prowse, Anthony Daniels, Kenny Baker, Peter Mayhew, Alec Guinness, Jeremy Bulloch, Kenneth Colley, Julian Glover, Des Webb, John Hollis, Jack Purvis, James Earl Jones (röst), Frank Oz (röst), Clive Revill (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 29187
Filmnummer 234

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av marfil
För mig som varit Star Wars-fan ända sedan 1978 var ju naturligtvis ”Rymdimperiet slår tillbaka” en historisk händelse när den kom 1980. Och efter att ha lyckats ta mig in på filmen som nervö...   Läs mer »

Skapad 2019-12-18 av peterneal
Ja, här har ni den bästa delen av Star Wars filmerna. Den elake Darth Vader är tillbaka för att härska över galaxen och så ska han försöka att få Luke på sin sida. Men vet Luke den mörka...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BeforeYouDie
”The Saga Continues” i den andra delen av Star Wars. Vi hoppar fram lite i tiden från att vi lämnade våra hjältar i ”Stjärnornas Krig” och vi befinner oss nu på Hoth, en snöplanet, där reb...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Jag och min några år yngre bror har alltid varit oense om vilken Star Wars-film som är den bästa. Jag har ända från börjat älskar Episod IV mest av dem alla och tyckte länge Rymdimperiet sl...   Läs mer »

Kommentarer


Visse93
2021-01-01
Denna Star Wars film håller tempot uppe under Hela filmen med spänning och underhållning. Första filmen med Yoda då han är lite komisk i början men är ändå den coolaste karaktären i Star Wars.
karlmats
2019-07-14
Fortfarande inte lika bra som den första filmen men jag gillar den ändå mer nu än vad min tidigare kommentar indikerar. Det är episk rymdopera och jag stör mig inte alls på droiderna den här gången. Istället stör jag mig mer på Han Solos douchiga raggningsförsök på Leia. Yoda påminner om den chilenska bokföringsapan Alejandro Fuentes Bergström vilket jag tycker är orimligt roligt. Jag vet att den här blivit megahyllad, och scopet har expanderat, men det är lite av en mellanfilm och jag blir mer imponerad över de snygga miljöerna än själva storyn och dialogen. Fortfarande en riktig klassiker och 3an blickar mer uppåt än nedåt denna gång. ------- 8/3 2009 Sämre än den första filmen, främst på grund av den oerhört sega, närmast tråkiga inledningen som varar en evighet. De små robotjävlarna har tappat all sin charm och börjar bli riktigt jobbiga, Chewbacca är dock fortfarande kung. När storyn börjar ta fart och utvecklas mot slutet höjs filmen oerhört och lyckas ta sig upp till en svag 3a men det är på gränsen. Boba Fett är nice och om ljussablar fanns på riktigt skulle jag ge vad som helst för att få tag i en, de här filmerna är ändå klassiska så det förslår.
päronanton
2022-06-19
Åh vad jag älskar dessa filmer! Verkligen Star Wars anda!! Jag ser om alla filmerna nu i kronologisk ordning, och jag hade glömt vilket mästerverk den här filmen är! Fantastisk på alla sätt, både vad gäller inledningen med snö planeten, och en otroligt vacker och söt Carrie Fisher!

2017-12-18
Banebrytende mesterverk II.
Zingostar
2017-10-25
Ännu ett mästerverk efter första filmen. Även här finns dock reservationer för att George Lucas har valt att lägga till moderna scener och ändrat lite här och var som irriterar oss fans. Men hur som helst ett mästerverk och klart sevärt.

2017-06-04
Det här är bra grejer! Star Wars som det ska vara!
Applekingen
2017-05-14
Den bästa Star Wars filmen. Mest för att det är spänning rakt igenom och inte seg som Ett Nytt Hopp och Jedins Återkomst kunde vara på vissa ställen. Dock så kan jag hålla med om att Yoda är väldigt fånig ibland.
mumiemonstret
2017-01-21
Filmen kanske är den bästa i serien men jösses så fånig Yoda är. Jag hade en bild av att han skulle påminna om läromästarna i exempelvis Karate Kid eller Kill Bill, men han är ju en Jar-Jar Binks minus datoranimationen! Fattar inte att de båda rollerna bemöts så olika av fansen...
pampj
2016-12-23
Här har vi den bästa filmen i serien. Fotografiskt fantastisk. Vi ser en hel hög med häftiga miljöer, rollkaraktärerna får utrymme att både växa individuellt och utveckla sina relationer till varandra, vi får en fantastiskt häftig markstrid i början av filmen och ljussabelduellen ser otroligt bra ut - ta en extra titt på färger och ljus under den stridens gång. Det fanns en tanke bakom som sträckte sig längre än "Vi ska göra det här coolt, in med specialeffekterna och få dem att hoppa mycket". Vi slutar filmen på en plot twist som hör till en av filmhistoriens mest ikoniska. Att Bespin påminner mig starkt om Flash Gordon är ytterligare ett plus i kanten.
Stygga-Vargen
2016-07-31
Lite seg och långrandig emellanåt och en del saker hade kunnat göras bättre. I övrigt en väldigt bra och välgjord film med bra skådespelare.
Visa äldre kommentarer »