Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Rymdens vampyrer


De kommer tillbaks från en komet med vampyrer från yttre rymden och vampyrerna tar över hela London. De enda som finns kvar är de brittiska myndigheterna som försöker fånga en vacker flicka som verkar ansvarig för det hela.


Originaltitel Lifeforce
Regissör Tobe Hooper
Manus Dan O'Bannon, Don Jakoby
Genre Action, Romantik, Thriller, Skräck, Science Fiction, Mysterium, 80-tal
Skådespelare Steve Railsback, Patrick Stewart, Peter Firth, Frank Finlay, Mathilda May, Michael Gothard, Aubrey Morris, Nancy Paul, Nicholas Ball, John Hallam
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 433
Filmnummer 6541

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


henrikj
2020-10-23
Snubblande svag tvåa.
myslas
2020-03-25
Det finns mycket i den här filmen som är rätt jäkla dumt men den är också väldigt charmig. Flera visuella effekter är imponerande samtidigt som modellerna är mer i paritet med gummimonster från gamla lågbudgetskräckisar. Tar sig rejält under andra halvan och är underhållande om man är på humör för lite udda SF-skräck.
martineden
2019-08-03
Jag måste säga att jag överraskas och imponeras oerhört av denna något bortglömda pärla från 1985! Dels är manuset väldigt välkonstruerat både i avseende på själva intrigen, men också hur man väljer att ge vampyrtemat en snurr. Jag kan medge att jag inte är något jättefan av Hooper som regissör men här är utförandet fläckfritt! Mycket fina skådespelarinsatser och jag tycker att karaktärerna känns fint mejslade och sympatiska. Effekterna är underbara och scenografi samt ljussättning är riktigt fint och supplementerar berättelsen på ett effektfullt sätt. Man lyckas här kombinera vampyrer, science fiction och zombieapokalyps på ett lysande och engagerande sätt! Jag är lyriskt! Snudd på mästerverk!!! 4+/5-
stgurgel
2018-08-24
En film som förtjänar att vara mer hajpad och omtalad. Naken flicka från rymdenskjuter blixtar och suger livskraft medan mycket brittiska herrar försöker hantera situationen. Underhållande specialeffekter förlåter ett mycket tveksamt inrett alienrymdskepp och en hel del overacting
DrJW
2017-06-05
En svag 3:a.
synthpopper
2017-01-26
Så överraskande bra! Verkligen underhållande, snyggt filmad. Bra effekter.
jingoo
2015-03-06
Håller med några föregående kommentarer: hur har jag missat den här? Riktigt bra film i klassisk scifi-genre. Påkostad, effektfull och härlig stämning. Tyvärr tycker jag den tappar lite mot slutet. Gjord på 80-talet, men känns ofta väldigt mer gammaldags, t ex de taffliga vakternas oförmåga att kunna konfrontera en naken kvinna.
Raimo_1985
2014-11-26
Stökigt men väldigt snyggt och påhittigt av Tobe Hooper.
isecore
2014-11-01
Oj, vilket äventyr i ost från 80-talet. Börjar lovande och sen börjar man undra hur mycket kokain som var involverat i skapandet av filmen. Imponerande effekter och filmen dryper av våldsam sexualitet, men detta kan inte hjälpa upp att det är en enormt knasig handling som bärs fram av uselt skådespeleri.
CultOfZenith
2014-10-28
Alltså, det är ju ett genidrag att helt förbehållslöst förena generisk science-fiction med dödstrött vampyrmytologi, för resultatet är så pastischartat att det nästan känns självmedvetet. Bilderna på förstenade flygödlor i det grönskimrande innanmätet av världens mest ologiska rymdskepp är skitfina, synd bara att resten av filmen består av kalkonig dialog om livskraft, hypnos och telepati.
Visa äldre kommentarer »