Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Rushmore


Max Fischer är en tonåring med mycket talang. Tack vare ett stipendium går han i tionde klass på den förnäma privatskolan Rushmore Academy. Han är inte precis någon stjärnelev utan snarare en av skolans besvärligaste elever, trots att han är redaktör för skoltidningen och ordförande i åtskilliga klubbar och föreningar. Max blir vän med den deprimerade och förmögne fabriksägaren Herman Blume och blir dessutom förälskad i lärarinnan och änkan Rosemary Cross.


Originaltitel Rushmore
Regissör Wes Anderson
Manus Wes Anderson, Owen Wilson
Genre Drama, Komedi, 90-tal
Skådespelare Jason Schwartzman, Bill Murray, Olivia Williams, Seymour Cassel, Brian Cox, Mason Gamble, Sara Tanaka, Stephen McCole, Connie Nielsen, Luke Wilson, Dipak Pallana, Andrew Wilson, Marietta Marich, Ronnie McCawley, Keith McCawley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6832
Filmnummer 4449

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av dirtypoison
Rushmore är Wes Andersons andra film och hjälpte Wes Anderson att bli en omtalad regissör. Tack vare denna film så fick Bill Murray tillbaka det igenkännande han förtjänar. Filmen handlar om f...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-05-21
Irriterande karaktärer (speciellt den väldigt obehaglige huvudpersonen) och pretentiös stil, helt förväntat från WA. Dock har han ännu inte upptäckt sin irriterande stiliserade modellestetik.
Qhunden
2015-09-04
Stilsäker och härligt udda, som vanligt med Wes. Vad story och Max Fischer beträffar är jag inte helsåld. Kanske att jag saknade något att sympatisera med.
Mat1az
2015-03-17
Schwartzman och Murray är en fartfylld duo som fungerar riktigt bra ihop. Tillsammans med deras gemensamma kärleksintresse Olivia Williams bildar de en oslagbar trio i denna härliga komedi signerad Wes Anderson. Den är inte lika grandios som Andersons senare verk, men berättandet sker på samma exceptionella nivå. Det är en riktigt bra film. Stark fyra!
ilw
2014-12-14
Bra film, men Max ger mig daterape-vibbar.
Nihilus
2014-12-06
Så grymt bra film på så många plan. Borde kanske ge den en femma egentligen.
Krille80
2014-11-03
Wes Anderson gör kanske världens smartaste komedier. Denna är inget undantag. Bill Murray är lika bra som vanligt. Precis som i The Royal Tenenbaums och Bottle Rocket är Owen Wilson med och skriver manus. Han har dock ingen stor roll som i de två andra, vilket är lite synd men detta är bra.
Jompalompier
2014-10-29
Wow! Så snygg, så bra, så Wes!
timbo93
2014-04-18
JAAA!! Vilken precision. Så varsamt ungdomens själ hanteras. Roligt att se skolans vansinneskreativitet få uttryck utifrån hjärtat.
Guldbuddah
2014-01-08
Wes Anderson... Så otroligt snygga filmer. Varenda scen är som som tagen från en bok om hur man designar i världsklass. Var tvungen att kolla filmens utgivningsår två gånger, 1998? Långt före sin tid.
Lidas
2013-10-25
Håller med om att det var något med fröken. Ogillade skarpt huvudkaraktären, och sen när har 15åringar skägg?
Visa äldre kommentarer »