3.6

Rush

Formel 1-förarna James Hunt och Niki Lauda är bittra rivaler både på och utanför banan. Under tävlingssäsongen 1976 är båda villiga att riskera allt för att bli världsmästare.

Originaltitel Rush
Regissör Ron Howard
Manus Peter Morgan (I)
Genre Drama, Action, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Chris Hemsworth, Daniel Brühl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, David Calder, Natalie Dormer, Stephen Mangan, Christian McKay, Alistair Petrie, Julian Rhind-Tutt, Colin Stinton, Ilario Calvo, Jamie de Courcey, Patrick Baladi

Skapad 2019-11-10 av kalis89
En fartfylld film av den tvåfaldigt Oscarsbelönade Ron Howard i spetsen, baserad på formel 1 förarna Niki Lauda och James Hunts eviga kamp mot varandra. En kamp som höll på att nästan kosta Lau...   Läs mer »

Dream
2023-09-03
Det bästa är att denna visar vilka "profiler" det fanns på den tiden och det är häftigt alltså, inga duvungar som satte sig ner och grät för det minsta lilla. Typ som Per Eklund och Bröderna Hansen i Rallycross för ca 20 år sedan. Dessa riktiga profiler finns inte i sporten längre tyvärr. Det ända som drar ner betyget är dålig CGI i mellan åt.
Wanda81
2023-06-05
Om de rivaliserande formel 1-förarna James Hunt och Niki Lauda som kämpade om världsmästartitlarna i mitten och slutet av 1970-talet. Lauda -den smarte som med stor kunskap om både bilarna och fysikens lagar utmanar den mera impulsive Hunt som njuter av vad hans framgångar för med sig även på sidan av banan i form av kändisskap och festande. Medryckande och actionfyllt med spännande karaktärer! Människor som har det som krävs för att nå den absoluta världseliten i sin sport både imponerar på och skrämmer mig. Att en människa förmår att pressa sina fysiska och psykiska gränser på det sätt som t ex Lauda gör är galet. Bra skådespelare och en mycket väl sammansatt film med bra fokus i storyn. Rivalerna som behöver varandras utmaning för att bli ännu lite bättre. Solklar 4:a!
Jockflake
2022-11-24
Onekerligen en intressant historia, men ack så tråkig film.
KyLLo
2022-06-13
Dryga skrytmånsar, stereotyper och dåliga skådespelare. Och sport på film är värre än att se en repris av en sportsändning när man vet utgången. Fruktansvärt provocerande, motbjudande och ointressant. Howard har gjort bra filmer, men efter Cinderella Man har det gått utför. En svag etta.
amam
2022-05-15
Snabba bilar och snygga tjejer. Fokus ligger på relationen mellan de två huvudkaraktärerna och hur de speglar olika sidor av varandra. Intressant men aldrig något riktigt bra. Svag trea.
F-M-J
2022-01-22
Efter sett "Sena" dokumentären och en om Schumasher och ny denna lyckade film börjar de gro ett högst oväntat intresse för F1. Får väl ta och se ett race framöver. Filmen är bra berättad och innehåller de mesta beståndsdelarna ett drama likt detta behöver för att vara sevärt. Svag fyra.
Gordyal
2021-03-15
Hemsworth och Brühl gör det så jävla bra! Väldigt stabil film. (9-/15)
andmoreagain
2019-12-13
Typisk sådan där modern film som kan handla om något jättetråkigt men där man ändå sugs med ju längre man kollar. Hantverket är jättebra även om det naturligtvis inte är något mästerverk. Tyckte dynamiken mellan två ganska jobbiga typer var en styrka här istället för att det var en ond och en god.
ekback
2019-06-21
Racingsekvenserna var inte speciellt imponerande. Bra ljud stundtals och kul att höra/se rivaliteten mellan Niki och Hunt samt resten runt om kring i racing cirkusen. Men tyvärr inte lika bra film som jag hade hoppats. RIP båda två nu tyvärr.
Xtro
2019-06-14
Dampig kamera som aldrig dröjer längre än 3 sekunder någonstans. Jag gillade inte The Dark Knight av samma anledning.