Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Rovdjuret


Ett team av elitsoldater kallas in av en CIA-agent för att söka efter överlevande efter en helikopterkrasch djupt inne i de centralamerikanska djunglerna. Det visar sig snart att ett mystiskt rovdjur härjar i området, och allt blir istället en fråga om att ta sig därifrån med livet i behåll.


Originaltitel Predator
Regissör John McTiernan
Manus Jim Thomas, John Thomas
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Kevin Peter Hall, Bill Duke, Jesse Ventura, Sonny Landham, Richard Chaves, R G Armstrong, Shane Black
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 14118
Filmnummer 3310

Recensioner

Skapad 2019-12-14 av JohnnyBoy
Dutch och hans gäng utför ett rutinuppdrag i skogen. Det visar sig att de inte fått all information, men det är inte det minsta problemet. En varelse förföljer dem i djungeln och det är varken ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Arson
En millitant grupp med soldater och en betydelsefull persons helikopter har blivit nedskjuten över \"djungeln\". Till undsättning kommer Dutch (spelad av Schwarzenegger) och hans manskap. När man d...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AddeColciago
Arnold Schwarzenegger och hans kommandosoldater får i uppdrag att leta efter överlevande från en helikopter som skjutits ner i djupaste centralamerikanska djungeln. Till en början går allt som p...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Stomberg
Arnolds filmkarriär har minst sagt varit brokig genom åren, och frågan är om inte 80-talet var den tid då han var i sin allra bästa form. Efter att under första halvan av 1980-talet flitigt pen...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av GrandMaster_E
Fräck 80-talsaction och en milstolpe i effektmakeri (okej, tiden har gått snabbt framåt) då det begav sig 1987. Specialeffektsmakaren Stan Winston och hans gäng blev välförtjänt Oscarsnominera...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Efter att nästan ha väckt ramaskri på filmcafe efter att folk sett mitt betyg på denna filmen kände jag att det var dags att i en recension försöka motivera betyget. Historian vet väl alla so...   Läs mer »

Kommentarer


Dream
2023-05-03
Vägs oftast mellan denna och Terminator om vilken som är Arnolds bästa, denna är coolare på det sättet då det är svårt att göra en seriös remake. Så av den anledningen är denna bättre än Terminator.
Ful_fisk
2022-04-11
Bland Arnolds största klassiker är detta nog den jag alltid varit svalast mot (Conan undantagen, det är ju en kalkon). En solid trea, men en bra bit ifrån Terminator 1 och 2 och Total Recall. Men kanske var jag lite färgad av att jag såg den relativt sent i mitt Arnold-utforskande, och att jag redan hade hunnit exponeras för alla klassiska repliker på youtube, för helvete vad jag underskattat denna. Detta är från första stund en förstklassig action film som bara är kanon hela vägen, men bra karaktärer, snygg uppbyggnad, stilren regi och en perfekt blandning av action, science fiction och skräckfilm. Men det är i sista akten, när Arnold står man mot man med Rovdjuret och blir ett med naturen för att kunna vinna striden, som hela filmen lyfter taket. Och bortanför där finns endast en femma i sikte. Fy fan vad bra, lätt en av både Arnolds och John McTiernans bästa. Det var många år sedan en actionfilm var såhär jävla bra.
Andreas_
2021-10-13
Bra Sci-fi action rysare med självaste 80tals action guden Arnie, filmad i en riktig djungel i central Amerika och det är snygga djungelmiljöer utan tvekan, John McTiernan har regisserat och han är helt rätt för denna film, riktigt bra action regissör, älskade såklart denna som liten grabb men blev då livrädd för "rovdjuret" när jag såg den för maskeringen är klockren och när ett gäng hårda tuffa kommandosoldater springer ut i djupaste djungeln och stöter på en Predator som kan beskrivas som en utomjordisk jägare så kan det ju inte gå fel och det gör det inte heller, filmen håller riktigt bra än idag och Arnie var i toppklass i både fysik och skådespeleri men tyvärr har inte effekterna åldrats särskilt bra, när den kom så var det såklart toppklass men idag är det nästan skrattretande dåligt men det är fortfarande en sån där härlig nostalgisk 80tals action som inte görs idag längre och inte heller lyckas dom göra en bra Predator film heller, det kom en uppföljare till denna som också är bra men den lyckas inte riktigt återskapa spänningen som denna första film ger, hade gärna sett en nygjord Predator film med Arnie i samma roll och i en djungel men med bättre effekter, men det lär väl aldrig hända säkert, många coola 80 tals skådisar är med som t.ex Carl Weathers men tyvärr har senaste Predator filmerna inte innehållit samma testosteron stimma coola action spänning så detta är och förblir nog den enda riktigt bra Predator filmen och utan tvekan den bästa rollen Arnie gjort utöver T2, rekommenderar denna om man inte sett den, för den är faktiskt fortfarande bra och underhållande trots effekterna, betyget blir en mycket stark 3:a idag.
Dele
2020-11-10
Rovdjuret ser ok. ut, spännings- och underhållningsmässigt funkar det (inom filmens kontext) och machonivån är med lite välvilja acceptabel. Tyvärr så tappar filmen den känsliga balansen mellan show och substans (om substans nu är rätt ord för en film som denna) mot slutet och tippar helt över åt enbart show. Jag vill gärna ha något i tunnorna som skramlar men här blir det till sist bara tomt.
myslas
2020-10-29
Allting i den här filmen är inte toppen, dialogen är faktiskt rent bedrövlig. Allting vägs dock upp av slutfighten som är sjukt häftig.
Golazo
2020-09-11
Muskler, cigarrer, djungel, krig, 80-tal, Arnold, Ace Ventura och Billy, klar 5:a. Tycker effekterna är helt okej.
Strongbow
2018-12-06
Riktigt svag trea det här. Skyller på grav 80-talsnostalgi och att de sista tjugo minuterna är ok.
yrkeschaufföre
2018-09-16
Minst 20 år sen jag såg den senast, jag ahr haft en bild av att den är dålig, den är ganska rak och simpel men kampen är intressant och filmens specialeffekter har klarat tidens tand bra, en stark trea.
Portugallien
2018-01-17
4-
Howler19
2018-01-11
Det är ju väldigt roligt att det här var Oscarsnominerat för bästa specialeffekter, för de har sannerligen inte åldrats väl. Bortser man från den biten så är det dock lätt att se varför det blivit en kultfilm. Hyllningarna är överdrivna på sina håll, men Arnold levererar show som bara han kan och det är helt klart en bra film.
Visa äldre kommentarer »