3.3
3.3
Rough Cut
En skådespelare har svårt att uppfatta vad som är film och vad som är verklighet. Hans senaste roll är att spela en gangster och till slut lever han sig in i den rollen såpass mycket att han hamnar i dåligt umgänge.

Originaltitel | Yeong-hwa-neun Yeong-hwa-da |
Alternativ titel | A Movie Is a Movie |
Regissör | Jang Hun |
Manus | Jang Hun, Kim Ki-duk |
Genre | Drama, Action, 2000-tal |
Skådespelare | So Ji-sub, Kang Ji-Hwan, Jang Hie-jin, Hong Su-hyeon, Park Soo-young |
Mycket bra rulle. Men jädrar vilken dålig beskrivning av filmen, den stämmer ju inte alls.
Börjar bra och har en fin första timme som sedan blir alltför repetitiv med gangsters och våld som jag sett för mycket av på sistone ifrån Sydkorea. Intressant idé och hyfsat stabilt genomförande som lämnade ändå lite att önska för min egen del, tyvärr.
Riktigt vassfilm, med en originell och bra huvudstory, men de tämligen ointressanta sidospåren gör att filmen tappar lite. Men väldigt häftig och definitivt sevärd!
Det finns tonvis av riktigt riktigt bra Sydkoreansk film av det här slaget,, och den här är verkligen inte en av dem. Tramsigt, förutsägbart och inte alls så välspelat som en hade hoppats på.
Även jag pendlar mellan trea och fyra, men eftersom alla inblandade verkligen spelar bra så får jag nog sätta en fyra trots allt.
Stark 3/5
Beskrivningen stämmer verkligen inte.
Även jag pendlar mellan 3 och 4. Första halvan av filmen tyckte inte var särskilt imponerande, men sen höjde den sig betydligt. Blir nog en stark 3:a ändå.
Aningen seg ja, men inte för seg ändå. Men med KIM Ki-duk som en av manusförfattarna hade jag förväntat mig litet mer än så här. Känns som att slutet var aningen omotiverat, men det kanske är jag som missat något. Dessutom tycker jag att beskrivningen här på filmtipset inte stämmer. Är det jag som är förvirrad?