Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Rött hav


Stridsveteranen och fartygschefen Frank Ramsey och hans nytillträdda örlogskapten Ron Hunter hamnar i den största världsomfattande krisen sedan Kubakrisen. Ombord på atomubåten USS Alabama ställer de kursen mot Ryssland där ultranationalister hotar att starta ett tredje världskrig. Men när de tar emot ett obekräftat meddelande att avfyra sin robotar, drabbar Ramsey och Hunter samman över om man ska följa order. På gränsen till det totala kärnvapenkriget utbryter ett myteri som kommer att avgöra mänsklighetens öde.


Originaltitel Crimson Tide
Regissör Tony Scott
Manus Michael Schiffer
Genre Drama, Action, Thriller, 90-tal
Skådespelare Denzel Washington, Gene Hackman, Viggo Mortensen, Matt Craven, James Gandolfini, George Dzundza, Rocky Carroll, Jaime Gomez, Michael Milhoan, Scott Burkholder, Danny Nucci, Lillo Brancato, Eric Bruskotter, Rick Schroder, Steve Zahn, Marcello Thedford
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5472
Filmnummer 313

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2023-08-15
Kändes lite väl Bruckheimersk i början, men sedan tog det sig med råge. En rakt igenom spännande film som aldrig tappade nerven, utan bara ökade på och på hela tiden! Riktigt imponerande arbete av Scott, som här var i sin inte helt solida karriärs peak. Utmärkt spelat av de båda huvudrollsinnehavarna också, och birollerna likaså. Har tänkt en del på hur ofta sådana här standard-thrillers från 90-talet som bara är bra, ofta riktigt bra! Rött hav är ju närmast en stapelvara från sin tid, men ändå såhär pass högkvalitativ. Skulle en sådan här film komma idag hade det fan regnat oscars över den, men Hollywood tycks ha glömt hur man gör dem...
program2
2021-09-22
Det man älskar med ubåtsfilmer är att de i kontrast till andra thrillers eller krigsfilmer inte innehåller så mycket egentliga actionscener eller visuellt material som är tänkt att imponera genom typ storslagenhet. De är liksom i sin ubåt hela tiden, som ser ut som ett maskinrum eller en kommandobrygga, och fokus blir istället på dramtiken. Några ganska dumma repliker från Gene Hackman (i sin Trump-keps) men Denzel W är den värdigaste och mest graciösa actionhjälten jag vet. Det är spännande, bra jobbat med musiken, jag är nöjd.
the-godfather
2021-02-23
Tony Scotts bästa film, hitintills. Både Washington och Hackman spelar mycket bra, och spännande var det också då de trånga miljöerna i u-båten bidrar till att öka trycket på konflikten och ge den mer intensitet. Solid fyra i betyg.
HerrNenne
2020-07-28
Minst lika bra som Röd Oktober, kanske ännu bättre. Scenen kring befälsbytet är fantastisk. Man sitter på nålar hela vägen.
Paramis
2020-07-03
Gene Hackman är fantastisk på alla sett ! Bara det gör filmen värd att se. Jag uppskattar dessa 90tals thrillers gjorda på ett härligt sett med svulstig musik, en massa skrik, koder, meddelanden man inte förstår ett dyft av. Jag var nöjd med slutet.
Xeno
2020-05-26
Grymt bra film rakt igenom på i stort alla plan. Filmer som denna görs nästan inte längre.
Genstruktur
2018-02-05
We are now at defcon 3
Rai
2018-01-23
Tja, varför inte rätt ok rulle, men det var läge sedan jag såg den...
Bumbi78
2017-09-13
Fortfarande lätt en av de bästa ubåts-filmerna vad gäller nerv och spänning. Bra skådisar, tight regi och ett mäktigt soundtrack. Så amerikanskt det nu kan bli och en av 90-talets alla höjdpunkter.
Howler19
2016-01-31
Jag har fortfarande inte sett en dålig film av Tony Scott. Det här är en orgie både i Tony Scott-film och 90-talsfilm. Krydda det med skådespelare från den absoluta världseliten och ett av Hans Zimmers bästa scores någonsin och du får en förträfflig film.
Visa äldre kommentarer »