Rosa Panterns förbannelse
Den första uppföljaren helt utan Sellers fortsätter där den förra slutade. Clouseau är försvunnen och polisen ger världens sämsta detektiv uppdraget att finna honom.

Originaltitel | Curse of the Pink Panther |
Regissör | Blake Edwards |
Manus | Blake Edwards, Geoffrey Edwards |
Genre | Komedi, Kriminalare, 80-tal |
Skådespelare | Ted Wass, David Niven, Herbert Lom, Roger Moore, Capucine, Robert Loggia, Robert Wagner, Joanna Lumley, Harvey Korman, Ted Wass, Denise Crosby |
Efter peter Sellers död gjorde man denna film för att hålla liv i Rosa Pantern-serien genom att använda sig av tidigare inspelat material. I mina ögon är detta bara ett slöseri med tid och talang och då tänker jag på det faktum att legendaren David Niven ställde upp på detta. Detta handlade bara om pengar och Peter Sellers vred sig säkert i graven.
Den har sina moments helt klart. Flygplatsscenerna är fruktansvärt roliga och Roger Moore lyser upp hela filmen. Dock blir det väldigt segt däremellan och det är långt mellan skratten. Däremot är den bra mycket bättre än "Rosa Panterns Son", så något bottenbetyg är den inte värd.
Udo.. Chair! Ah, Mr Chair! *obetalbart*
Riktigt usel och osmaklig på samma gång.
Både gillade och blev ledsen då man såg denna film, glad att jag gillade filmen, då jag var inne i min rosa pantern period då vid 12års ålder efter ha sett första filmen på tv, detta hade blivit bättre om man fått se mer av Roger Moore, och om peter sellers vart med
nej man måste ha sellers annars funkar det inte
Ted Wass gör ett gott försök i denna långdragna näst sista film i serien. Harvey Korman är lysande som Proffessor Balls.
Så pinsamt dåligt att man bara vill kaskadkräkas.