Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Roningai


Roningai utspelar sig i ett litet värdshus i utkanterna av Edo, under slutet av den feodala eran. Stället inhyser ett antal prostituerade som nattetid vandrar längs gatorna i hopp om att hitta kunder. Samtidigt anländer Aramaki Gennai, en herrelös samuraj till värdshuset för att återuppta ett gammalt förhållande med en av husets prostituerade kvinnor vid namn Oshin. Hon är i sin tur eftertraktad av en annan man, Horo Gombei som lever ett betydligt mer stabilt liv än Gennai. Dessutom har Oshin och de övriga kvinnorna en personlig livvakt som går under namnet Bull, och han är definitivt inte en man som man vill reta upp i första taget. Sedan har vi Doi, en äldre man som bor med sin syster i ett sjaskigt hus och lever av att föda upp fåglar. Alla dessa figurer hamnar i en dödlig härva då en grupp fanatiska samurajer skoningslöst börjar mörda de prostituerade en efter en. De inser alla att något måste göras för att stoppa blodbadet men är deras mod tillräckligt stort? Och klarar de släppa sina egna bekymmer för att riskera sina liv för andras skull?


Originaltitel Rônin-gai
Alternativ titel Street of the Ronin
Regissör Kazuo Kuroki
Genre Action, 90-tal
Skådespelare Renji Ishibashi, Kaoru Sugita, Shintarô Katsu, Yoshio Harada, Eisei Amamoto, Akira Nakao, Kei Satô, Kanako Higuchi, Michitaro Mizushima, Hiroko Isayama, Kunie Tanaka, Moeko Ezawa, Hiroyuki Nagato, Tatsu Nakamura
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 26
Filmnummer 19178

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av niebaotan
Roningai utspelar sig under slutet av den feodala eran i ett litet värdshus i utkanterna av Edo. Stället inhyser ett antal prostituerade som nattetid vandrar längs gatorna i hopp efter kunder. Samt...   Läs mer »

Kommentarer


Kurosawafan
2008-02-02
besvikelse med vissa höjdpunkter, total alkoholism...
vajpero
2006-01-08
klipp ner den en halvtimme eller läng in lite mer humor så den inte känns så lång
niebaotan
2004-02-15
Härlig Chambara med lysande skådespelare och en utomordentlig slutduell.