Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Romeo Must Die


Han Sing är en hård före detta snut från Hong Kong som kommer till USA för att utkräva hämnd på dem som mördade hans bror Po, som var medlem av en asiatisk maffiafamilj. Han Sing blir inblandad i ett maffiakrig men blir också förälskad i dottern till det rivaliserande gängets ledare.


Originaltitel Romeo Must Die
Regissör Andrzej Bartkowiak
Manus Mitchell Kapner, Eric Bernt, John Jarrell
Genre Drama, Action, Kriminalare, Romantik, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Jet Li, Aaliyah, Isaiah Washington, Russell Wong, Delroy Lindo, DB Woodside, Henry O, Jon Kit Lee, Edoardo Ballerini, Anthony Anderson, DMX, Matthew Harrison, Terry Chen, Derek Lowe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6465
Filmnummer 733

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av T-1000
Han Sing är en f.d. hårt snut som sitter inne efter att ha hjälpt sin pappa och bror att fly till Amerika. Drömmen om att en dag bli frisläppt och träffa sin familj återigen, tar slut då han f...   Läs mer »

Skapad 2004-07-14 av orangemilk
Han Sung är en hård f d snut från Hong Kong som kommer till USA för att utkräva hämnd på de som mördade hans bror Po, som var medlem av en asiatisk maffiafamilj. Han Sung blir inblandad i ett ...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2022-02-19
Stabil actionrulle och debut för Jet Li som huvudrollsinnehavare och han gör det bra även om engelskan är lite knagglig så underhåller han med sina fantastiska kung fu moves. Detta ska väl vara en typ av modern actionfilmstolkning av Shakespears Romeo och Julia och jag gillar idén även om det kanske hade kunnat vara lite bättre utfört med en bättre regissör, för Polacken Andrzej Bartkowiak är verkligen ingen höjdarregissör utan ganska medioker, men tack vare bra rollprestationer av Jet Li, Aaliyah, Isaiah Washington, Russell Wong, Delroy Lindo och DB Woodside så blir det en helt okej actionrulle faktiskt, manuset är lite småintressant också med en kriminalkomplott och det höjer denna film lite över det mediokra snäppet, Jet Li har helt klart gjort bättre filmer än så här men detta var en bra debut efter hans suveräna skurkroll i Dödligt vapen 4. Så ingen blek film alls utan riktigt stabil inom actiongenren som begav sig på slutet av 90talet och början av 2000talet, såklart har den tappat lite idag så här 22 år senare men håller förvånansvärt bra idag, man får alltid tänka när man ser dessa gamla filmer idag att när dom väl kom så var dom mycket bättre gjorda för sin tid, betyget blir en stark 3:a
dudson
2017-12-21
Riktigt blek film. Med as skum story och karaktärer man skiter fullständigt i. Och trista fighter man sett 100 gånger förut. & många gamla rävar som vart med länge. trist. trist. Detta fungerade säkert i börjar av 2000 talet. Njeet detta funkar nada 2017"
Stygga-Vargen
2016-10-29
Den här filmen är ju dålig på riktigt....
Krille80
2014-11-03
Fighting-scenerna är vidriga och skamligt koreograferade. Att de har använt sig av taskiga dataanimeringar och vajrar för att få det hela att se snyggt ut är bara förnedrande mot Jet Li som här framstår som en talanglös fjant. Han ser ju inte det minsta skicklig ut.
BrutusBeefcake
2014-03-23
Jet Li gillar jag, men den här filmen kan inte ens han rädda. Största problemet är att han till 99% kämpar mot "gangstas" som inte kan slåss för fem öre vilket gör det väldigt ointressant samt fult trots att Jet är duktig. När han väl möter en som kan slåss i uppgörelsen så förstörs scenen med på tok för mycket användning av lina och röntgenbilder som är urusla. Resterande skådespelare är riktigt mediokra och Anthony Anderson har aldrig varit mer irriterande, hatar honom.
LTT86
2013-12-12
Jag vill inte tycka illa om Jet Li, men han gör en bra jobb att få mig att göra det. Det här är en story som jag har sett en miljontals gånger, men det här gånger är det en strid mellan svarta människor och kineser om vem som är ond och god....... varför känns det så otrolig rasistisk för? Så nej, bara en tvåa för mig. Varför ge jag filmen en poäng? Tjaa..... ..... .... ..... Jet Li kan kung fu?
Makta
2012-09-25
Var ett tag sedan jag såg denna filmen. Men av det jag kommer ihåg får den en svag 3a,
Robkiller
2011-10-08
Standardaction om nåt gängkrig mellan svarta och kineser i nån storstad.Lite skjutande, lite sparkande och lite sidohandlingar... inget speciellt, men inte heller tokuselt.. duger i brist på annat.
Djason
2011-09-08
Lite häftigt ändå med rötgenbilderna men det blir tillslut tråkigt med folk som tål hur mycket stryk som helst.
SynthErik
2011-09-08
Den va inte tillräckligt intressant för att stjäla min uppmärksamhet med internet och matten, utan fick helt enkelt nöja sig med en del av min uppmärksamhet. Ändå helt OK. Dock hör Kung-Fu snarare hemma i filmer som Fearless eller Crouching Tiger Hidden Dragon in min mening.
Visa äldre kommentarer »