Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Roma


En berättelse om ett år i en medelklassfamilj i Mexico City i början av 1970-talet.


Originaltitel Roma
Regissör Alfonso Cuarón
Manus Alfonso Cuarón
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey, Carlos Peralta, Marco Graf, Daniela Demesa, Nancy García García, Verónica García, Andy Cortés, Fernando Grediaga, Jorge Antonio Guerrero, José Manuel Guerrero Mendoza, José Luis López Gómez
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 596
Filmnummer 131585

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


StureStenhög
2021-11-20
Ett skickligt hantverk med flera riktigt snyggt filmade och regisserade scener. Man har verkligen lyckats skapa en autentisk känsla för platsen med många och återkommande detaljer. Värre är det dock med karaktärerna. Det kan bränna till ibland, men Cleo blir tyvärr aldrig speciellt intressant och förblir ganska anonym. Övriga är alla mer eller mindre statister. Svag trea
Starkbröl
2021-05-22
En helt otroligt välfilmad, klassiskt filmisk upplevelse -- titelns kaxiga blinkning till Fellini är inte det enda Felliniska med filmen. En typ av film om helt vanliga människoöden som sällan görs nuförtiden, och antagligen svåruthärdlig för ADHD-generationen. Ändå lite för oengagerande för att RIKTIGT nå upp till femman men så tycker jag ju om många Fellini-verk också. Tänkvärt att jämföra denna film med alla idiotspektakel av typen Marvel och Transformers -- eller för den delen standard-Netflix-produktionen.
the-godfather
2021-01-31
Gillade verkligen den här filmen. Lite segt mot mitten men det räddas upp av två mycket starka scener. Filmen i övrigt så är miljöerna riktigt bra och skådespelarna gör sina roller bra. Fint foto var det också. Något för filmsamlingen.
hsimpson
2020-06-08
Intetsägande, dåligt skådespeleri, och inte så vansinnigt snyggt foto som ryktet gjort gällande. När det blev nakengympa efter en halvtimme stängde jag av. Se hellre taiwanesiskt för stillsamma vardagsskildringar.
Molestaire
2020-03-29
Ett oerhört detaljrikt tidsdokument som gång på gång skildrar tidlösa vardagstragedier. Ett missfall idag är lika jävligt som det var då. En skilsmässa likaså. Fotot – som flera redan nämnt – är magiskt. Det binds också ihop av många långa scener med långsamma sidledsförflyttningar, där skådespelarna följer kameran, snarare än tvärtom. Bad-scenen är kanske den allra starkaste. Inget man rekommenderar till någon som föredrar superhjältefilmer, men sevärd likväl.
GinNTonic
2019-09-21
Helt fantastiskt foto men hade gärna sett att den var lite mindre distanserad från karaktärerna och hade en tydligare röd tråd. Men trots den dokumentära känslan lyckas den beröra mig rejält. Inte den lättaste filmen att komma in i men väl värd att se.
foppa99
2019-07-29
Ruggigt bra o underbart foto
alexandrra
2019-06-02
2.5 för mig. Inte riktigt min typ av film. Men förstår helt klart hur folk kan sätta 5/5 ??
mammene
2019-06-01
Det får bli en svag trea. Tog ett tag innan man kom in i filmen, det var på något vis ingen egentlig handling och man fick inte reda på så mycket så det blev lite pusslande med tankarna. Livet rullade bara på för familjen och dess hushållerska som arbetade på med ibland lite smålustiga göromål. Men när man väl blev van med tempot och att följa vardagen så rullade det bara på av sig själv, skönt i alla fall med en film som inte har behovet av att överraska. Varför den behöver vara svartvit kan man fundera över, men inget att uppröras över direkt.
stgurgel
2019-03-03
Snygg som tusan och närgången samtidigt som den håller sig utifrån betraktande och registrerande. Neat trick som ger en tung stämning
Visa äldre kommentarer »