Roger Dodger
Roger är en kille som "talk the talk and walk the walk" och tror att han lärt sig hur man manipulerar kvinnor. En dag så får Roger besök av sin systerson som desperat vill lära sig detta av Roger så att han kan bli av med sin oskuld. Filmen utspelar sig i New York under en vild natt där Roger får lära sig ett och annat om sin så kallade expertis.
Originaltitel | Roger Dodger |
Regissör | Dylan Kidd |
Manus | Dylan Kidd |
Genre | Drama, Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Campbell Scott, Jesse Eisenberg, Isabella Rossellini, Elizabeth Berkley, Jennifer Beals, Mina Badie, Ben Shenkman, Chris Stack, Morena Baccarin |
Roger är en hal typ.
Öppningsscenen är en monologvariant av Reservoir Dogs första scen. Snacket går runt ett fullsatt fikabord, men här är det bara Roger som talar. Eller snarare håller tal.
... Läs mer »
Roger Dodger handlar kort och gott om Roger Swanson som tar med hans brorson ut för att hjälpa honom att få ragg. Detta genom konstanta tips på vägen. Filmens starka sida är definitivt dialogen och skådespelarinsatserna. Dialogen är både fyndig och välskriven och skådespelarna levererar den på ett trovärdigt sätt. Både Campbell Scott och Jesse Eisenberg är perfekt castade. Jesse Eisenberg var relativt okänd när den här filmen kom ut men det är inte svårt att förstå varför han fått större roller med tiden. Till exempel i The Social Network som både blev nominerad för bästa film och för bästa manliga huvudroll.
dålig! så himla tråkig och händelselös film! kamerahållningen drar ner betyget ännu mer, gillar de inte!
Filmen känns lite bakfull framåt slutet, annars ganska sjysst manus med mycket dålig stämning-humor.
Snabb och stundtals intressant dialog, men filmen hade behövt mer för att bli minnesvärd, antingen att den var mer provocerande eller smartare. Som den är gjord nu stannar den på medelmåttig.
När filmen är slut (förbannat dåligt sådant btw. De skulle klippt tre sekunder tidigare) känner jag framförallt två saker. Bra skådisar, men ganska ocharmig film. Något saknas. Och Rodgers doucheighet är så kompakt att man inte riktigt får grepp om honom.
Tyckte Campbell Scotts karaktär gjorde ett så pretentiöst och osympatiskt intryck i början att det blev jobbigt. När Eisenberg kom in i bilden började det hela ta fart.
underhållande film med rapp dialog, tappade lite i tempo mot slutet
Väldigt välskriven film med två intressanta huvudkaraktärer. Bra dialog, fint filmad. Inga större klagomål.
helt klart rolig och traffande och man sitter verkligen och vrider sig i skamplaagor. tycker precis som teflon om den roliga, intellektuella dialogen och dessutom hur bitter och cynisk killen ar.
Egentligen en trea men kameraföringen sänkte det. Jag gillar inte när de måste skaka kameran.