Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Röda draken


En psykopatisk seriemördare är lös och mördar en familj vid varje fullmåne. Fd FBI-agenten Will Graham söks upp av sin gamla arbetsgivare som vill att han ska åta sig fallet. Graham som tidigare gripit Hannibal Lecktor söker upp denne i fängelset för att få hjälp att hitta seriemördaren.


Originaltitel Manhunter
Alternativ titel Red Dragon, Red Dragon: The Curse of Hannibal Lecter
Regissör Michael Mann
Manus Michael Mann
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 80-tal
Skådespelare Joan Allen, Tom Noonan, Brian Cox, Kim Greist, Dennis Farina, William Petersen, Stephen Lang, David Seaman, Benjamin Hendrickson, Michael Talbott, Dan Butler, Patricia Charbonneau, Chris Elliott, Frankie Faison
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3218
Filmnummer 3547

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av
Efter att det har skett en rad mord vid varje fullmåne kallas den före detta FBI-agenten Will Graham in igen för att lösa fallet. Ett hjälpmedel är den psykopatiske Hannibal Lecktor, som Graham ...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2024-04-11
Ja han heter faktiskt "Lecktor" i denna film (men inte i bokförlagan). Cox passar inte alls som Lecktor, Petersen är OK men helt uttryckslös (jag påminns om Casey Affleck i Manchester by the Sea). Mycket i filmen känns överpretentiöst och felarbetat, och slutuppgörelsen är riktigt illa utförd. Ändå OK, med några inslag som är intressantare än den mer publikfriande "lammen".
BarryHero
2023-12-09
Härlig 80-talskänsla och fantastisk musik, framför allt mot slutet. Gillade William Peterson i huvudrollen och hans intensiva skådespeleri. Har man sett de nyare filmerna först så saknar man nog Anthony Hopkins i rollen som Lecter/Lecktor, men Cox är inte så pjåkig i rollen han heller.
GoldFinch
2023-11-06
Riktigt bra thriller med en kuslig figur till seriemördare. Och dessutom bra musik (Iron Butterfly,Shriekback)som förhöjer den obehagliga stämningen. Kände inte till denna innan men tycker nog denna är snäppet bättre än När lammen tystnar. Absolut sevärd!
Dream
2023-10-29
Visste typ inte om denna filmen förrns SVT körde den en Lördag natt lagom till Halloween. Men den här är ju riktig tråkig jämfört med "När Lammen Tystnar" så detta är inte något speciellt att lägga på minnet. Det ända positiva är William Petersen han e ju lika cool här som han är i CSI, men kolla hellre CSI än på detta, "CSI" underhållningsvärdet e bättre.
500nightsofsummer
2020-12-10
Lecter, inte Lecktor... Kom igen nu! Stava rätt! :)
sven_usling
2018-09-19
Väldigt stämningsfull och smart thriller som dock lider av dålig musik (och användande av musiken) och uselt klippt slutfajt.
Rai
2018-01-23
nja, hm? eller? Får en tvåa!!
Grillo
2017-10-10
Gillar egentligen detektivarbetet och allt det, men rätt tråkig och en himla tur att de gjorde nya filmer baserat på samma story strax efter denna som blev så mycket bättre. Musiken daterar också filmen rejält.
Raimo_1985
2017-09-02
Väntade mig en fyra eller en femma men den höll bara till trean. Trodde det skulle vara lite blodigare men det var läskigt ändå, förvisso. Sen var det lite för mycket pussel och deckare för min smak. Jag är ändå skitglad att jag äntligen sett den nu, men jag hade för höga förväntningar.

2017-08-20
När man trodde att Brian Cox inte kunde bli sämre så råkar man ut för det här eländet.
Visa äldre kommentarer »