Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Röd drake


Will Graham som har lämnat FBI blir återkallad för att finna en brutal seriemördare, som kallar sig "Red Dragon". För att lyckas stoppa mördaren gör han något han inte skulle vilja göra om: han samarbetar med sin ärkefiende Dr. Hannibal Lecter, som mitt upp i allt ger mördaren information om Wills familj.


Originaltitel Red Dragon
Regissör Brett Ratner
Manus Ted Tally
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Ralph Fiennes, Anthony Hopkins, Edward Norton, Emily Watson, Harvey Keitel, Philip Seymour Hoffman, Anthony Heald, Mary-Louise Parker, Ken Leung, Frankie Faison, Tyler Patrick Jones, Frank Whaley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 12816
Filmnummer 6115

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av Rubbermonster
Nyinspelningar. Suck. Här har vi ett ypperligt exempel på varför de är en styggelse. Red Dragon är en nyinspelning av Michael Manns fina thriller Manhunter, baserad på Thomas Harris bok \"Red D...   Läs mer »

Skapad 2019-12-02 av ferens
FBI agenten Will Graham griper Hannibal Lecter och efter en stor mediehysteri kring fallet bestämmer sig Will att lämna FBI bakom sig. Efter några år i fridfull idyll med fru och barn blir Will å...   Läs mer »

Skapad 2019-11-25 av billybob
Röd drake tar sin början när FBI utredaren Will Graham avslöjar den makabra sanningen om psykiatern Hannibal Lecter. Graham blir skjuten och drar sig tillbaka. Hannibal Lecter döms till sluten ps...   Läs mer »

Kommentarer


andmoreagain
2020-12-25
Filmen är absolut inte dålig men den måste gå till filmhistorien som den mest meningslösa nyinspelningen...okej då, om man bortser från Gus Van Sants "Psycho".
Smekk
2020-07-24
Första halvan väldigt bra, andra halvan mindre bra. 3a
Rai
2018-01-23
Nja, går att se i alla fall..
Stygga-Vargen
2017-10-05
Tycker faktiskt den här filmen är minst lika bra som När lammen tystnar.

2017-07-12
Ikke i nærheten av lammen men bra er denne også.
RustyFilm
2016-12-07
Röd drake är den första Hannibal Lector romanen. Alltså innan ”När lammen tystnar”. Den klart bättre än Manhunter som producerades några år tidigare och som bygger på samma Harris roman. Stilmässigt ligger den nära ”Lammen” men är inte lika bra (lammen är ju oslagbar). Ruggigt och spännande är det dock med råge.
Roswall
2016-12-01
Tycker den börjar riktigt bra och håller nivå under första timman, sedan stressar den fram och tappar hela stämmningen. Mördaren tappar fattningen för snabbt och hamnar i obalans. Nä.
Barneyk
2016-02-20
Efter Hannibal och med en klåpare som Ratner i registolen hade jag väldigt låga förväntningar. Men detta är ju riktigt bra, klart bättre än Manhunter måste jag säga. Inte alls i samma nivå som Lammen men ändå. Frågan är om jag påverkas av att det var en sån positiv överraskning eller om filmen var fullt så bra. På gränsen mellan trea och fyra i vilket fall som helst. Sätter en trea så länge, kanske höjer.
mr_magi
2015-11-16
Lysande skådespel och manus!
Gigi1943
2014-11-13
Hade jag vetat att filmen handlat om Hannibal L så hade jag skippat den, så det var ju tur att jag inte hade koll för den var riktigt hyfsad, jättebra skådisar allihop, även om barnen var gansja anonyma.
Visa äldre kommentarer »