Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Rocky


En bortkommen, fattig boxare får chansen att gå upp i en match om världsmästartiteln. Men priset för framgångar kan komma att stå honom väldigt dyrt.


Originaltitel Rocky
Regissör John G Avildsen
Manus Sylvester Stallone
Genre Drama, 70-tal
Skådespelare Sylvester Stallone, Talia Shire, Burgess Meredith, Burt Young, Carl Weathers, Joe Spinell, Jimmy Gambina, Thayer David, Jodi Letizia
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15982
Filmnummer 649

Recensioner

Skapad 2019-11-17 av bleezer
Filmen utspelar sig i Philadelphias slum. Rocky är en amatörboxare som också jobbar som indrivare i området. Världsmästaren i tungviktsboxning Apollo Creed ger honom chansen till en titelmatch f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ahglumslov
Rocky Balboa är en avdankad medelålders boxare som går matcher för kaffepengar på kvällarna och på dagarna jobbar som indrivare. Som boxare anses han vara slut och hans tränare Mickey vill int...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-06-26
Bra skådespelad (även om man undrar om Sly mest är sig själv) speciellt av Talia Shire. Men i övrigt har den här filmen inte åldrats väl, för mig som ser den för första gången känns den väldans osannolik/illa gjord i premissen, hastigheten på träningen, själva fightscenerna och upplösningen och det spolierar tyvärr hela filmen eftersom den inte går att ta på allvar. Resten är väl okej socialporr och uppkomlingssportfilm, typ. Men det har gjorts bättre sådana filmer (The Fighter, Warrior) sedan dess även om den här känns rätt genuin i andra delar. Synd på trovärdigheten där. Stark trea/svag fyra.
Rai
2021-06-22
Nja, jag vet inte men Rocky- filmerna har aldrig riktigt tilltala mig, men jag antar att den första filmen är helt okej...
apelsin
2021-02-14
Såg för första gången 2020, håller än, riktigt bra!
KroY
2017-11-08
Bra, men jag inväntade hela filmen någon slags konflikt med den lokala maffiabossen. Fighterna är okej, men knappast lika bra som i de följande filmerna (noll guard hos endera boxaren).
Ima_Tree
2017-07-11
Charmig, rörande och bitvis väldigt trovärdiga skådisinsatser.
RustyFilm
2016-12-10
Filmens handling baseras på boxning och då kan man tycka att filmskaparen borde anstränga sig lite för att de ska se ut som boxning. Boxning scenerna är pinsamma men jag tycker ändå att filmen som helhet är rätt hyfsad.
Stygga-Vargen
2016-10-19
Seg, tråkig och överskattad.
Lemonad82
2016-03-11
En fantastisk start på en bra serie. Stalone gör en bra och verklighetstrogen roll. Bästa boxnings-serien som någonsin skådats.

2015-12-26
Bra drama del usel fighting del
Dream
2015-12-25
En av dem bästa film klassiker som finns, speciellt boxningsmatchen och det dramatiska slutet där Rocky är helt uppsvullen efter matchen och Adrian är viktigare än allt annat och hon tvingas upprepa flera gånger att hon älskar honom, riktigt så det tar tag i en själv och man får andas en extra gång, så man inte börjar gråta, (Just den scenen kan jämföras med när man har eller haft någon familje medlem som drabbats av cancer och man tvingas tala om för personen att jag älskar dig precis som du är, det som gör den scenen så stark.) Ända som drar ner betyget från en 5a är att filmen är lite långtråkig i början.
Visa äldre kommentarer »