Robin rödhake
I denna stop-motion kortfilm börjar en fågel,uppvuxen av möss,ifrågasätta var hon hör hemma och ger sig av på en vågad resa för självupptäckt.
Originaltitel | Robin Robin |
Regissör | Daniel Ojari, Michael Please |
Manus | Daniel Ojari, Michael Please |
Genre | Kortfilm, Animerad, Familjefilm |
Skådespelare | Bronte Carmichael (röst), Adeel Akhtar (röst), Gillian Anderson (röst), Richard E Grant (röst), Amira Macey-Michael (röst), Tom Pegler (röst), Megan Harris (röst) |
Nja, jag vet inte, lite samma problem här som med Aardmans senaste långfilm Grottmannen Dug (som verkar ha bytt svensk titel till Grottmansfotboll av någon anledning), nämligen att storyn är alldeles för simpel och beprövad för att engagera på djupet. Givetvis är animationerna välgjorda och allting, men jag brydde mig aldrig särskilt mycket. Det var liksom fula ankungen igen, och inte mycket mer. Lite mer humor hade nog räddat upp till en trea, men det var inte mycket av det heller. Sedan kanske man inte ska jämföra alltför mycket med tidigare Aardman-klassiker, då det är nya regissörer. Inte direkt dålig, men jag kan mycket väl tänka mig att jag helt glömt bort att jag ens sett denna om några år.
Gullig kort film.